"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Görüntüdeki kişinin Osman Hayal olup olmadığına Adli Tıp karar verecek

22 Aralık 2015, Salı 13:29
Hrant Dink cinayeti davasında Osman Hayal'in tespiti için Adli Tıp'a yazı yazılacak.

Hrant Dink cinayeti davasında mahkeme, olay yeri görüntülerinin 18 saniyelik kısmındaki siyah pantolonlu kişinin Osman Hayal olup olmadığının tespiti için Adli Tıp'a yazı yazılmasına karar verdi

 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 18 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında, olay yerindeki kamera kayıtlarının 18 saniyelik kısmında görülen siyah pantolonlu kişinin, davanın sanıklarından Osman Hayal olup olmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumuna yazı yazılmasına karar verildi.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki sanıkların katılmadığı duruşmada, Dink ailesinin avukatları hazır bulundu. 

Duruşmada, bir önceki ara karar gereği TÜBİTAK'a yazılan yazıya da yer verildiği belirtilerek, yazıda "Görüntü üzerinden kişinin kimlik tespitine yönelik adli analiz çalışmalarının merkezlerinin, görüntü inceleme ve dijital adli analiz faaliyetleri kapsamı dışında olduğu" tespitinin yer aldığı aktarıldı.

Söz alan Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ise TÜBİTAK'tan gelen cevaba göre, görüntüdeki kişinin kimlik tespiti için nereden rapor alınabileceğinin belirlenmesi ve bu yönde rapor alınması gerektiğini ifade ederek, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Adli Tıp Kurumunun bu hususta çalışma yaptığını dile getirdi.

Dink ailesinin avukatları, davaların birleştirilmesini istedi

Bakırcıoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, kamu görevlileriyle ilgili açılan yeni dava haricinde Dink cinayetine ilişkin 2015/124764 sayılı dosyayla yürütülen soruşturmanın akıbetinin sorulmasını isteyerek, "Soruşturma dosyası ile mahkemenizdeki dosya bir bütünlük arz etmektedir. Bu nedenle bu soruşturma evrakının sonuçlanması mahkemenizce beklenilsin. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki dosya ile mahkemenizdeki dosya arasında bağlantı vardır. Bu nedenle iki dosya birleştirilerek birlikte görülmelidir" dedi. 

Bakırcıoğlu, bazı beyanlarda bulunacağını açıklayan sanık Ogün Samast'ın bir sonraki duruşmada mahkemede hazır edilmesini de talep etti.

Görüntüdeki kişi 

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Dairesi Ses ve Görüntü İnceleme Şube Müdürlüğüne bir yazı yazılarak, TÜBİTAK tarafından gönderilen görüntü izleme raporlarına göre, Dink'in öldürüldüğü 19 Ocak 2007'de olay yeri yakınında bulunan Akbank ve Saray Kumaşçılık kamera kayıtlarında, saat 14.59.22 ile 14.59.40 arasında, 18 saniyelik görüntüde yer alan siyah pantolonlu kişinin Osman Hayal olup olmadığına ilişkin tespit yapılması ve hazırlanan raporun mahkemeye gönderilmesinin istenilmesine karar verdi. 

Mahkemedeki ana dava dosyası ile İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen Dink cinayetine ilişkin dava dosyasının birleştirilmesi hususunda çıkan uyuşmazlığın çözümlenmesi için Yargıtay 5. Ceza Dairesinin vereceği kararın beklenmesine hükmeden heyet, Samast'ın, cezaevi değişimi yönünde talebini, duruşma günleri görüntülü ve sesli kayıt sistemi (SEGBİS) üzerinden ifadesinin alınabileceği gerekçesiyle reddetti. 

Duruşma 4 Mart 2016'ya erteledi.

Duruşma öncesinde "Hrant'ın arkadaşları" adlı grup, adliye binası önünde pankart açarak çeşitli sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan gazeteci Hayko Bağdat, Hrant Dink cinayetinin tüm yönleriyle aydınlatılmasını beklediklerini söyledi.

AA

Okunma Sayısı: 1428
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı