"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Halkın tercihi AB

10 Mayıs 2016, Salı
İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Avrupa Günü kutlamaları kapsamında yaptığı yazılı açıklamada, “Kamuoyunun AB üyeliğine destek oranı yüzde 75,5” dedi.

Avrupa Günü kutlamaları kapsamında yazılı açıklama yapan İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Türkiye için AB ile ilişkilerin süregiden önemine dikkati çekti. Zeytinoğlu, İKV’nin Realta Kamuoyu Araştırma Şirketi’ne yaptırdığı anketin sonuçlarını da açıkladı. Açıklamada yer alan bilgilere göre, kamuoyunda AB algısını ve AB üyeliğine destek düzeyini ölçen bu anket 23-24 Nisan 2016 tarihlerinde, Türkiye genelinde 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden toplam bin 254 katılımcıyla, 18 ilde yüz yüze  görüşme metoduyla gerçekleştirildi. Zeytinoğlu anket sonuçlarını değerlendirdi ve “Kamuoyunun AB üyeliğine destek oranı yüzde 75,5” dedi.

AB halk için ne ifade ediyor?

Araştırmada katılımcılara AB’nin kendileri için ne ifade ettiği sorulduğunda en yaygın olarak verdikleri cevaplar, yüzde 44 ile yüksek refah düzeyi ve ekonomik gelişme, yüzde 35 ile demokrasi ve özgürlük, yüzde 27 ile kültür ve uygarlık, yüzde 20 ile serbest dolaşım ve sınırların kalkması, yüzde 15 ile ortak standartlar ve uyumlaşma olarak sıralanıyor.

Halk üyeliğin gerçekleşeceğine inanmıyor

Kamuoyunun AB üyeliğine destek oranının yüzde 75,5 olduğunu, araştırmada katılımcılara Türkiye’nin AB üyesi olup olmayacağına inanıp inanmadıklarının da sorulduğunu bildiren Zeytinoğlu, “Yüzde 35,6 inandığını söylerken, yüzde 64,4 inanmadığını söylemiştir. Dolayısıyla, kamuoyunda AB üyeliğine destek oranı yüksek olmasına rağmen, üyeliğin fiilen gerçekleşeceğine olan inanç düşüktür. Bu tespitler, kamuoyundaki AB algısını ortaya koyarak, süreci daha iyi analiz etmemize yardımcı olacak” dedi.

AA

Etiketler: ab, ab üyeliği
Okunma Sayısı: 2656
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İsmail Cebecili

    11.5.2016 11:49:27

    AB, Ülkemizde demokrasinin, Cumhuriyetin, Meclisli sistemin devamı için çok önemli. Ayrıca, komplo teorisi gibi görülebilir, ama, Federatif yapıya gitmeminin, (tam tersi iddia edilmektedir), bölünmemenin, ayakta kalmanın da yolu AB'den geçmektedir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı