"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmamların eline sigara yakışmıyor

01 Şubat 2019, Cuma 00:01
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar; din görevlilerinin eline sigaranın yakışmadığını, din görevlilerinin sigara bağımlılığını ortadan kaldırmak için yapılacak çalışmalara destek olacaklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “bu yıl hac ve umre organizasyonlarında sigara kullanmayan din görevlilerini tercih edecekleri ve daha sonraki yıllarda sigara kullananların sınava dahi giremeyecekleri ve din görevliliği sınavlarında, sigara kullanan tercih edilmeyecekleri” açıklamasına Diyanet-Sen’den destek geldi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar; din görevlilerinin eline sigaranın yakışmadığını, din görevlilerinin sigara bağımlılığını ortadan kaldırmak için yapılacak çalışmalara destek olacaklarını söyledi.

Bayraktutar, “Din görevlileri içinde sigara kullanma oranı ne yazık ki yüzde 40 seviyelerinde. Daha sağlıklı daha temiz daha zinde bir aile olmak için sigara içen kardeşlerimize gereken yardım ve desteklerle bu oranı en az seviyeye düşürmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

DİN GÖREVLİLERİ TOPLUMA ÖRNEK OLMALI

Din görevlilerinin topluma örnek olması gerektiğini, vatandaşların din görevlilerinin şahsında dini gördüklerine dikkat çeken Bayraktutar, “Din görevlileri için sigara yakışıksız bir argüman. Bu illet ne kardeşlerimizin ellerine yakışıyor ne de görev alanımızda dile getirdiğimiz beden sıhhatine. Sağlığa en zararlı bağımlılıklardan bir tanesi olan bu kötü alışkanlığı terk etmeleri hususunda gerekli desteği, motivasyonu ve başarı hediyelerini kendilerine sunacağız” dedi.   

Ankara - Recep Gören

Etiketler: mehmet bayraktutar
Okunma Sayısı: 1872
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı