"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD, Kobani’den püskürtüldü

27 Haziran 2015, Cumartesi 12:49
IŞİD’in iki gündür 'rehine var' diyerek YPG’nin saldırısını engellediği hastane binası, bugün YPG tarafından havaya uçuruldu.

Böylece IŞİD militanlarının Kobani’den temizlendiği bildirildi. Hastane binasının patlatılmasının ardından Kobani’de kalan bir grup IŞİD militanının da Kobani’den kaçtığı belirtiliyor. 

Kobani’de IŞİD ile YPG arasında süren çatışmalar 3. güne girdi. Bazı okul ve hastaneleri işgal eden IŞİD militanları, aralıklarla intihar saldırısı düzenledi. IŞİD’in bazı keskin nişancılarının da Kobani’nin farklı noktalarına dağılarak dışarı çıkanları vurduğu bildiriliyordu. İki gündür bazı IŞİD militanlarının Kobani’deki bir hastaneye sığındığı ve ‘elimizde rehine var’ diyerek YPG’yi oyaladığı ortaya çıktı. Kobani yönetimi, IŞİD’in taktik yaptığını öğrenmesi üzerine bugün saat 10.00 sıralarında hastanenin etrafına patlayıcı döşeyerek, hastaneyi içindeki IŞİD militanları ile birlikte havaya uçurdu. Burada bulunan IŞİD militanları ölü ele geçirildi. 

Kobani’nin farklı bölgelerinde evlere giren keskin nişancı bazı IŞİD militanlarının da son patlamanın ardından Kobani’den kaçtığı bildirildi. Konu ile ilgili bilgi veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven, “Kobani yönetimi ile görüştük. IŞİD 2 gündür 'elimizde rehine var' diyerek YPG’nin operasyonlarını engellemişler. Bugün rehinenin olmadığını öğrenince operasyon düzenlediler. Hastaneye sığınan IŞİD militanları temizlendi. Birkaç kişinin de kaçtığı yönünde bilgiler var. Bunların yakalanması için çalışmalar sürüyor.” dedi. 

Bu arada hastanenin patlatılmasının ardından YPG güçleri hastane üzerine bayrak dikti. 

Okunma Sayısı: 2529
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı