"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İzmir'de CHP 27, AKP 3 ilçede ipi göğüsledi

02 Kasım 2015, Pazartesi 13:48
İzmir’de oy sandıklarının tamamı açıldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre ilçelerde hangi partinin ne kadar oy aldığı, hangisinin birinci çıktığı belli oldu. 

Bu genel seçimde, 7 Haziran 2015'tekine göre bir ilçede değişiklik yaşandı. CHP, İzmir’in 27 ilçesinde ipi göğüsleyerek sandıktan birinci parti olarak çıkarken AKP ise 3 ilçede kazandı. İzmir’de en yüksek oyu, yine Karşıyaka’da CHP aldı. Geçen seçimde 28 ilçede birinci parti olan CHP, bu defa Torbalı’yı AKP’ye kaptırdı. AKP ise birinci olduğu Kemalpaşa ve Kiraz’da yeniden kazanırken listeye Torbalı’yı da ekledi.

HANGİ PARTİ NEREDE EN ÇOK OY ALDI?

İzmir'in bütün ilçelerinde CHP ile AKP ilk iki sırayı alırken en çok oy aldıkları yerler de belli oldu. CHP 156 bin 610'le en çok oyu Karşıyaka'da alırken AKP 107 bin 927 oyla Karabağlar'da zirve yaptı. MHP'ye Buca'dan 38 bin 332 oy çıkarken HDP, Karabağlar'da 31 bin 423 oy aldı.

Etiketler: izmir, seçim sonucu
Okunma Sayısı: 2135
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı