"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kahvaltıda termik santral yer miyiz?

15 Kasım 2014, Cumartesi 11:06
Ayvalık Zeytin Üreticileri adına Change.org/ZeytinHayattir'da Salih Madra’nın yürüttüğü kampanya da imza sayısı 165.000’i geçti.

Haziran ayında TBMM’de görüşülmekte olan zeytinlerin ölüm fermanı olacak yasa tasarısına karşı başlatılan kampanyaya destek çığ gibi büyüyor.

TBMM’de görüşülmekte olan yasa tasarısı 25 dönümden küçük zeytinlikleri sıradan arazi kapsamına alıyor. Türkiye’deki zeytinliklerin ortalama büyüklüğünün 10 dönüm olduğu düşünülürse, yasa tasarısının çaldığı tehlike çanları daha da yakından duyuluyor.

Kolin Şirketler Grubu’nun Yırca Köyü’nde termik santral yapmak için 6bin zeytin ağacını kesmesi aslında Türkiye’deki zeytinliklerin başına gelebileceklerin sadece bir göstergesi. Eski Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı, CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın zeytinlikleri zeytinlikten saymayıp kesilebilecek ağaçlar grubuna alınmasıyla ilgili “Tasarı yasalaşırsa Ege ve Güney Marmara’daki zeytinlikler büyük tehdit altında” dedi.

Bu yüzden Salih Madra’nın change.org/zeytinhayattir adresinde yürüttüğü kampanya sizleri de harekete geçmeye davet ediyor; “Soframızdan zeytin eksik olmasın, barışın sembolü her daim Anadolu’da kalsın diyorsan change.org/zeytinhayattir adresine gel ve kampanyaya desteğini göster”

Okunma Sayısı: 2322
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı