"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapıkule'de kilometrelerce TIR kuyruğu oluştu

14 Kasım 2016, Pazartesi 12:55
Edirne'de yurt dışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar, yaklaşık 8 kilometre kuyruk oluşturdu.

TIR sürücüleri Bulgaristan gümrüğünün yavaş çalışması nedeniyle saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarından yakınırken, Hamzabeyli'de de TIR kuyruğu 5 kilometreyi geçti.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bulgaristan'a açılan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır kapılarında yoğunluk yaşanıyor. İhracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar yaklaşık 8 kilometre kuyruk oluşturdu. Kapıkule karşısında Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo gümrüğümde işlemlerin yavaş yapılması nedeniyle sürekli kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden TIR sürücüler soruna çözüm bulunmasını istedi.

Bursa’dan yüklediği ihraç yükünü İsviçre’ye götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen TIR sürücüsü Muharrem Yılmaz, yaklaşık 24 saattir sırada beklediğini belirterek, "Dün öğlen saatlerinde kuyruğa 15 kilometreden girdim. Bugün hala burada bekliyoruz. Burada beklemek özellikle kış aylarında daha zor. Önümde 5 kilometre daha kuyruk var, kuyrukta yarına kadar bekleyeceğiz sanırım. Bu çilenin artık bitmesini istiyorum” dedi. 

"2 GÜNDÜR UYKUSUZ BEKLİYORUZ"

Sofya’ya gitmek için kuyrukta iki gündür beklediğini anlatan TIR sürücüsü Arslan Özke ise yetkililerden yardım istediklerini ifade ederek, "Bir adım yolu 20 saattir gidemiyoruz. Burada çok zor şartlarda çile çekiyoruz. Ekmek, yemekten vazgeçtik. Ne olur bizim buradan geçmemize bir yardımcı olun. Avrupa transit gidiyor da biz niçin gidemiyoruz? Burada bugün 2’nci 3’ncü günümüz yazık günahtır. Artık mazeret istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Trakya Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri sorunun Bulgaristan tarafından kaynaklandığını söyledi. Edirne’de Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda 8 kilometre kuyruk oluşurken TIR parkında 300 araç çıkış yapmak için bekliyor. Bulgaritan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise TIR kuyruğu 5 kilometreyi geçti.

DHA

Etiketler: edirne, kapıkule, tır, gümrük
Okunma Sayısı: 1287
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı