"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapıkule'deki tır kuyruğu azaltıldı

04 Ekim 2016, Salı 12:22
Kapıkule Sınır Kapısı'nda dün 22 kilometreye ulaşan tır kuyruğu, Bulgar yetkililerle yapılan görüşmeler sonucunda 10 kilometreye düştü.

Alınan bilgiye göre, ihracat yüklerini teslim edecekleri adreslere yetiştirmek için yola çıkan tır şoförleri, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu.

Bulgaristan'ın yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla aldığı önlemler nedeniyle de yoğunluk arttı. 

Trakya Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü yetkililerinin Bulgaristan'daki yetkililerle yaptığı görüşmeler sonrasında tır geçişleri hızlandı. Dün 22 kilometre olan tır kuyruğu, bugün 10 kilometreye düştü. Sınır kapısından saatte 60 tır geçiş yapmaya başladı.

Tır şoförü Hasan Yılmaz, yaklaşık 48 saattir sıranın kendisine gelmesini beklediğini, bugün tır geçişlerinin hızlandığını belirtti.

Bulgaristan'da gümrükçülerin çok yavaş çalıştığını, bu nedenle Türk tarafında kuyruk oluştuğunu anlatan Yılmaz, ''Yollarda perişan olduk, arayan yok, soran yok. 30 kilometreden kuyruğa girdik. Yiyecek yok, içecek yok. Yetkililerin bizi görmesi lazım.'' dedi.

Tır şoförü Mustafa Erikli ise tır geçişlerinde Bulgaristan tarafında sürekli sorunlar yaşadığını belirterek, yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmasını istedi.

DHA

Etiketler: kapıkule, tır, kuyruk
Okunma Sayısı: 1364
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı