"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kayyım bir ayda 180 gazeteciyi işsiz bıraktı

03 Nisan 2016, Pazar 09:23
Kayyım atanarak yayın çizgisi bütünüyle değiştirilen Zaman Gazetesi’nde işten çıkarmalar devam ediyor.

Yarına Bakış'ta yer alan habere göre bir ayda aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu yaklaşık 180 gazetecinin işine son verildi. Gazetenin genel yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici’yle başlayan görevden almalar, genel yayın müdür yardımcısı Bülent Korucu, hafta sonu ekleri ve kültür sanat editörü Ali Çolak ve okur temsilcisi Hasan Sutay ile devam etti. Son olarak da haber müdürü Fatih Uğur, gece sorumlusu İbrahim Karayeğen ve yargı muhabiri Yakup Çetin’in görevine son verildi. Irmak TV çalışanlarından da 30 kişi de toplu olarak işten atıldı. Çalışanların tazminat ve işsizlik maaşlarını almaları da engellendi.

TOMA’NIN FOTOĞRAFI ÇEKTİĞİ İÇİN KOVULDU

Today’s Zaman çalışanlarından Hafsa Çelebi ise ilginç bir gerekçeyle işinden oldu. Gazete bahçesindeki TOMA’nın fotoğrafını çeken gazeteci, polisler tarafından engellenmek istendi. Ardından insan kaynaklarına götürülen Çelebi, ‘ahlaksız davranış’ iddiasıyla tazminatsız ve işsizlik maaşı alamayacak şekilde işten atıldı. Yaşadıklarını Facebook hesabında paylaşan Çelebi, şu ifadeleri kullandı: “Bir anda çevremi 9 polis sardı. Fotoğraf çekmemin yasak olduğunu ve çektiğim fotoğrafları silmemi söyledi. Ben de itiraz ettim. Heyecandan ellerim titremeye başladı. Polis amiri dalga geçerek ‘ellerin titriyor suçlusun’ dedi. Bu şekilde işten atıldım. Hakkımı helal etmiyorum. İşimden atılma sebebim olan fotoğrafı da galerimden, aklımdan ve hiçbir yerden silmeyeceğim.”

Okunma Sayısı: 1823
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı