"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

KHK'larla 1061 özel okul kapatıldı

26 Ocak 2017, Perşembe 15:14
Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile 1061 özel okul kapatılırken, son bir yılda 1021 özel okulun açıldığını söyledi.

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) öncülüğünde bu yıl 16'ncısı düzenlenen Geleneksel Eğitim Sempozyumu, Belek'teki Kaya Palazzo Otel'de başladı. 'Eğitimde Öngörüler' temasıyla iki gün sürecek sempozyumun açılışında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, özel okulların güçlü bir yapıya sahip olması için her zaman destek verdiklerini söyledi. 

Türkiye'de 8 bin 18 özel okulun 1 milyon 153 bin öğrencisi olduğunu belirten Erdem, son bir yılda 1021 özel okulun açıldığını söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra terör örgütü ile irtibatı olduğunu belirlenen 1060 okulun kapatıldığını kaydeden Erdem, buna rağmen sektörün büyümeye devam ettiğini söyledi. Erdem, “Özel sektör payını artırmak adına ciddi düzenlemeler yaptık. Son 3 yıldır öğrencilere vermeye başladığımız eğitim ve öğretim desteği niyetimizin göstergesidir. Öğrenciler adına şu ana kadar okullarımıza 2 milyar 103 milyon ödeme yapıldı. 2016-2017 yılında öğrenci başına 2 bin 806 lira ilkokul, 3 bin 440 lira ortaokul, 4 bin lira lisedeki öğrencilere destek veriyoruz. Özel okullarda okuyan öğrenci oranı son açılışlarla birlikte yüzde 7.6'ya ulaştı. 4 yıl önce bu oran yüzde 3 idi. 2023 yılındaki hedefimiz bu rakamın yüzde 15'lere ulaşması" diye konuştu.

DHA

Etiketler: khk, özel okul
Okunma Sayısı: 2735
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı