"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kimse Yok mu Derneği hakkında ‘silahlı terör örgütü’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı

17 Nisan 2015, Cuma 13:50
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, skandal bir soruşturmaya imza attı. Türkiye’de ve dünyada milyonlarca ihtiyaç sahibinin imdadına koşan Kimse Yok mu Derneği hakkında ‘silahlı terör örgütü’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Dosyadaki sorulardan bazıları şöyle: “Niye kurban kestiniz? Kesim bedeli kaç lira? Kurbanları nerede dağıttınız?”

Milyonlarca ihtiyaç sahibine yardım eli uzatan Kimse Yok mu Derneği (KYM) hakkında ‘silahlı terör örgütü’ suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun yürüttüğü dosya, Ankara Cumhuriyet Savcısı Musa Yücel’in Kimse Yok mu Derneği’ne yazdığı bir yazı ile deşifre oldu. Yücel’in  2011 yılına ait ‘kurban kesimi ile alakalı’ dernekten bazı bilgileri talep ettiği yazıdaki ilgili soruşturma dosyasını incelemek isteyen derneğin avukatları bir skandalla karşılaştı. Soruşturmanın “silahlı terör örgütü” içerikli olduğunu gördüler. Sulh ceza hâkimliğince gizlilik kararı verilmesi nedeniyle dosyayı bile inceleyemediler.

Cumhuriyet Savcısı Musa Yücel’in ‘Sayı: 2014/152XXX dosya numaralı ‘terör soruşturması’ için Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmesini istediği bilgilere ilişkin sorular aynen şöyle:

“2011 yılı Kurban Bayramı’nda kurban kesim bedeli olarak kaç hayvan karşılığı, kaç TL para toplanmıştır? Toplanan paralarla kimlerden, kaç TL bedel ile kaç adet kurban satın alınmıştır? Kurbanların hangi tarihlerde ve nerelerde kesimleri yaptırılmıştır? Kesimi yapılan hayvanların Tarım Bakanlığı Küçükbaş Hayvanlar Kayıt Sistemi’nden düşümünün yapılmasını müracaatta bulunuldu mu? Kesimi yapılan hayvanların nerelerde ve kimlere dağıtımı yapılmıştır?”

Derneğin genel merkezinin İstanbul olmasına karşın sözde terör soruşturmasının Ankara’da üstelik Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığınca yapılıyor olması da usul hukukuna doğrudan aykırı.

 

Okunma Sayısı: 3225
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı