"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Koncuk: 10 bin öğretmen ataması nasıl oldu da sırra kadem bastı?

20 Temmuz 2015, Pazartesi 14:09
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Ağustosta 47 bin öğretmen atanacağı açıklanırken sayı 37 bine düşürüldü. 10 bin atama nasıl oldu da sırra kadem bastı? 2015 yılının sonuna kadar 100 bin öğretmen ataması yapılmalıdır." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, ağustos ayında 37 bin öğretmen ataması yapılacağı açıklamasını hatırlatan İsmail Koncuk, yazılı değerlendirmede bulundu. Koncuk, TBMM’den çıkan yasayla 2015 yılı içinde Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) 47 bin kadro kullanabilme yetkisi verildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ağustosta 47 bin atama yapılacağını söylediğini ifade ederek, atama bekleyen öğretmenlerin ağustos ayında 47 bin atama yapılacağını düşündüklerini ancak Bakan Avcı’nın atama sayısını 37 bin olarak açıklamasının tam bir hayal kırıklığı yarattığını bildirdi.

Koncuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Herkesin aklındaki soru ‘10 bin atama ne oldu, sırra kadem mi bastı’ şeklindedir. Milli Eğitim Bakanı Avcı, 37 bin atamanın ne anlama geldiğini herkese açıklamak zorundadır. Bu ülkenin öğretmenleri verilen sözü unutmaz, sık sık hatırlatmasını da bilir. Bir atamanın bile çok önemli olduğu bir dönemde, 10 bin atamanın bir anda hasır altı edilmesi büyük bir fiyaskodur. Kaldı ki daha önce söz verilen 47 bin atama sayısı da çok yetersizdir. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz; 2015 yılı sonuna kadar tam 100 bin atama yapılmasıdır. 100 bin atamanın altında yapılacak öğretmen atamasını kabul etmemiz mümkün değildir.” 

Türk Eğitim-Sen’in yaptığı araştırmaya işaret eden İsmail Koncuk, Türkiye’de norm kadro ihtiyacının 73 ilde 120 bin 610, atama bekleyen öğretmen sayısının ise 350 bin civarında olduğunu kaydetti. Koncuk,

“Yine sendikamızın yaptığı araştırmaya göre 78 ildeki ücretli öğretmen sayısı 79 bin 765’e ulaşmıştır. Hiçbir hakkı olmayan, iş güvencesi bulunmayan, girdiği ders başına ücret alan ücretli öğretmenlerle öğretmen açığının giderilmesinin eğitimimize olumlu katkısı yoktur. Açık öğretim mezunları, hatta iki yıllık yüksek okul mezunları bile ücretli öğretmenlik yapabilmektedir.

Dolayısıyla kadrolu öğretmenler yerine, ücretli öğretmenlerle öğretmen açığını kapatmaya çalışmak, eğitimde kaliteyi ve verimi düşürmektedir. Eğitim bir milletin kalkınmasının temelidir. Öğretmeni olmayan, dersliği olmayan okullarda eğitim-öğretim yapılması mümkün değildir. Özellikle ücra bölgelerde öğretmensiz okullar vardır. Bu durum Türkiye’nin acı bir gerçeğidir. Siz öğretmensiz okullarla mı çağı yakalayacaksınız? Öğretmensiz okullarda eğitim-öğretim gören çocuklarla mı bilimde, fende, teknolojide, kültürde, sanatta, edebiyatta başarıyı sağlayacaksınız, dünya ülkeleri ile rekabet edebileceksiniz?” değerlendirmesinde bulundu. 

Türk Eğitim-Sen olarak ihtiyaç yokken, öğretmen ataması yapılsın demediklerini vurgulayan İsmail Koncuk,

“Türkiye’de ciddi bir öğretmen açığı ve bu açığı kapatabilecek bir öğretmen ordusu olduğunu biliyoruz; bu nedenle ülkemiz gerçekleriyle örtüşen sayıda öğretmen ataması yapılmasını talep ediyoruz. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti 100 bin öğretmen ataması yapabilecek mali imkânlara sahip değilse, gerçekten yazıklar olsun. Sendikamız, ağustos ayında söz verildiği gibi 47 bin atama yapılmasını, 2015 yılı sonuna kadar da bunun 100 bine tamamlanmasını talep etmektedir. Biz inanıyoruz ki, devletimiz 2015 yılında 100 bin öğretmen ataması yapacak kudrete de, bütçeye de sahiptir." dedi.

Okunma Sayısı: 4307
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı