"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Kulağımıza gelen bazı söylemler rahatsız edici"

22 Ocak 2017, Pazar 11:47
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy Havalimanı'ndan, Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'ı kapsayan Doğu Afrika gezisinin ilk durağı Tanzanya'nın başkenti Darüsselam'a hareketi öncesi Yeşilköy Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

"Şu anda Ortadoğu ile ilgili kulağımıza gelen bazı söylemler rahatsız edici"

Erdoğan, Trump'un yaptığı açıklamalara ilişkin, "Sayın Trump birçok açıklamalar yapıyor ve biz de bu açıklamaları şu anda izliyoruz. Köprüler vesaire demiryolları ondan öte şu anda Ortadoğu'yu düşünüyoruz. Trump'ın Ortadoğu'daki tavrı ne olacaktır? Çünkü Ortadoğu şu anda kaynıyor. Şu anda Ortadoğu ile ilgili bazı söylemler kulağımıza geliyor ki bu söylemler doğrusu rahatsız edicidir. Onun için tabii bunları oturup değerlendirmek gerekecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz toprak bütünlüğüne saygı duyulan bir Ortadoğu'dan yanayız. Parçalı bir Ortadoğu'yu asla düşünmüyoruz ve bu doğru olmaz. Bu Ortadoğu halklarının bir defa kendisine saygısızlık olur. Böyle bir düşünceye biz Türkiye olarak 'evet' diyemeyiz. Onunla ilgili de tabii özellikle ben Sayın Trump'a yapacağız ziyarette ki randevu ne zamana verilir, şu anda bilemiyorum. Arkadaşlarımız, Dışişleri bununla ilgili görüşmelerini, çalışmalarını sürdürüyorlar. O görüşmede bunları tabii A'dan Z'ye kendileriyle müzakere edeceğiz, ele alacağız."  

"Ortadoğu'nun en güçlü ülkesi Türkiye'dir"

"Ortadoğu'nun en güçlü ülkesi Türkiye'dir ve belirleyici ülkesi Türkiye'dir" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ortadoğu ile yakından uzaktan ilgisi alakası olmayanlar kalkıp da Ortadoğu'yla ilgili hakikaten çok çok tarihi bir yanlışın içerisine düşerek, bir karar verirlerse bu tabii dünyamız için insanlık için isabetli olmaz diye düşünüyorum."

"Bu bir sistem değişikliğidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliği süreciyle ilgili partili bir cumhurbaşkanının değişikliğin en farklı olan yönü olacağını belirterek, "Bütün bunların yanında da özellikle Türkiye'nin geleceğe yönelik çok daha performansı artırıcı kararlar almasının gereğine inanıyoruz. Her ne kadar birileri rejim, mejim deyip duruyorsa da ki alakası yok. Bu, bir sistem değişikliğidir." dedi.  

Erdoğan’dan seçim tarihi: 2019 

Erdoğan, “Paket oylanırsa hemen seçim yok. Normal seçim süresi 2019’da” dedi. Erdoğan, “Bu bir sistem değişikliğidir, rejim değil” ifadesini kullandı. ‘Ben zaten meydanlardayım’ diyen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: “Şuanda bizim meydanlarda yer almamıza bir mani yok. Birçok etkinlikle olacaktır. Arkadaşlarımızla değerlendirmelerimizi yaparız. Ben zaten hep meydandayım. Ama yine de değerlendirmeleri yaptıktan sonra nerede ne zaman halkımızla bir araya geleceğiz bunları konuşuruz. Kaldı ki bir Cumhurbaşkanı olarak Cumhurbaşkanlığı üzerinde bir geleceğin hazırlandığı süreçte bir geleceğin hazırlandığı süreçte her halde bizim de söyleyeceklerimiz var diye düşünüyorum.”

AA

Etiketler: erdoğan, ortadoğu
Okunma Sayısı: 4659
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ferhat

    22.1.2017 22:50:01

    Hayır bu bir sistem değil rejim değişikliğidir. CUmhuriyet yıkılıp yerine ABD nin istediği 1 tek adam yönetimi-padişahlık rejimi gelecek.Ne kanun tanınancak ne yasa,Meclisi bile feshedecek ülkeyi kafasına göre yönetecek Tabii Abd bu tek adamı yönetir ise (ki işine gelir ) dolaysıyla Türkiye yide rahatça yönetecek ABd nin A planı budur. .

  • ferhat

    22.1.2017 22:43:16

    Burnunuzun ucunda ve gözünüzün önünde ABD PKK ya üniforma dağıtıyor ya siz ne yapıyorsunuz?.Milletin gazını alıyor ve İsrail ile anlaşmalar yapıyorsunuz. " Milli "diyorsunuz ama 14 yıllık iktidarınız sayesinde 5 tane Milli banka,işletme,sanayici kalmadı.Artık size güvenmiyor ve inanmıyoruz.Ötesi sevmiyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı