"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kulp'ta tuzaklanan patlayıcı düzenekleri imha edildi

28 Ekim 2016, Cuma 10:53
Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında düzenlenen operasyon sırasında, güvenlik güçlerine karşı teröristlerin yerleştirdiği 2 ayrı el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilerek imha edildi. İmha edilen patlayıcı düzeneğinin dün Hani ilçesi kırsalında 2 askerin şehit olduğu olayda kullanılan düzenek ile aynı olduğu belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kulp ilçesi kuzeyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını, etkisiz hale getirmek, bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve arananları yakalamak amacıyla Özel Birlik operasyonu icra edildiği belirtildi. Açıklamanın devamında şöyle denildi:

"Kulp ilçesi kuzeyi Havro Tepe bölgesinde, operasyonda görevli güvenlik kuvvetlerine eylem yapmak amacıyla döşenmiş vaziyette 2 farklı alanda; 2 adet piknik tüpü ile hazırlanmış EYP, 6 kg. amonyum nitrat ile destekli, 8 adet büyük boy pil ile hazırlanmış pil bloğu, 49,5 metre kablo ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen EYP düzenekleri Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiş, patlama sonrası herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

DÜN 2 ASKER DE AYNI PATLAYICI DÜZENEĞİ İLE ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Dün Lice ve Hani ilçeleri kırsalında düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristler tarafından araziye yerleştirilen ve 2 askerin şehit olmasına sebep olan patlayıcı düzeneğinin, Kulp ilçesinde tespit edilip imha edilen düzenek ile aynı olduğu belirtildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1326
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı