"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Lokuma bayram talebi

31 Ağustos 2017, Perşembe 15:56
Vatandaşlar Kurban Bayramı arifesinde ihtiyaçlarını tamamlamak için pazar ve çarşılara akın ederken, daha ucuz olduğu gerekçesiyle tatlı tercihini lokumdan yana kullanıyor.

İstanbul'da vatandaşlar, Kurban Bayramı arifesinde ihtiyaçlarını tamamlamak için pazar ve çarşılara akın ederken, fiyatı uygun olduğu gerekçesiyle ikramlık olarak şekerlemeler arasından en çok lokum almayı tercih ediyor. Bayram telaşı yaşayan vatandaşlar, ziyarete gelenlerin ağzına tatlandırmak için şekerleme alışverişi yapıyor. Vatandaşların yoğun ilgisi de satıcıların bayram öncesi yüzünü güldürüyor. Esnaf, şeker ve çikolatada geçen yıllara oranla fiyat artışı yaşanması nedeniyle vatandaşların daha ucuz olan lokuma yöneldiğini belirtiyor.

ESNAF İLGİDEN MEMNUN

Tarihi Mısır Çarşısı'nda esnaflık yapan Muhittin Tan,  bayram dolayısıyla ciddi bir yoğunluk yaşandığını söyledi. Çarşıdaki hareketliliğin devam ettiğini anlatan Tan, şöyle devam etti: "Vatandaşlardan yoğun ilgi var. Ancak bu sene çikolata ve şeker pahalı olduğu için lokuma yoğun talep gösteriliyor. Fındıklı, fıstıklı her türlü lokumun kilosu ortalama 10 liraya satılıyor. Vatandaşlar da kilo kilo alıyor. Çok yoğun talep alıyoruz lokuma. Çikolatanın en ucuzu 15, şekerinki de 16 lira. Vatandaş da bakıyor lokum uygun, onu tercih ediyor. Satışlardan çok memnunuz. Geçen yıllara oranla da iyi satış yapıyoruz." dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1580
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı