"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nokta yöneticileri hakkında flaş karar

29 Aralık 2015, Salı 13:33
Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan, derginin kapak haberi nedeniyle 'halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik' suçlamasıyla tutuklu yargılandıkları davada tahliye edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu olan Güven ve Çapan, cezaevinden getirildi. 1 Kasım seçimlerinden önce hazırlanan ve ‘2 Kasım Pazartesi Türkiye İç Savaşı’nın Başlangıcı’ kapağı nedeniyle halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik suçlamasıyla tutuklu yargılanan iki gazeteci savunmalarını yaptı. 

Haberin bir ön gürü üzerine yapıldığını vurgulayan Güven, iç savaş veya hükümete karşı isyan çağrısı gibi bir kasıtlarının bulunmadığını söyledi. 

İddianamede halkı kurulacak hükümete karşı tahrik’ ile suçlandıklarını belirten Güven, “Kurulacak hükümete karşı tahrik' diye bir suç olamaz. Dava düşmelidir. Haber seçimden önce hazırlandı. İktidarın yüzde 49 alacağını hiçbir anket şirketi de bilemedi. Koalisyon çıkacağı öngörüsüyle biz de haberi hazırladık. Sanki biz 49 alacağını biliyorduk, kurulacak hükümete karşı suç planlamışız. Savcının iddiası bu.” dedi.

Savcının olmayan ifadeler eklediğini belirten Güven, “İddianamede, haberde ‘Hayatı sen idame et’ diye bir ifade olduğu belirtilmiş. Ancak böyle bir başlık yok. Savcı kendi eklemiş ve algı oluşturuluyor.” diye konuştu.

Haberin öngörü üzerine yazıldığını tekrarlayan Güven, gazetecilerin farklı konularda çeşitli öngörüler yaptığını, bunların bazılarının tuttuğunu, bazılarının da tutmayabildiğini kaydetti.

Okunma Sayısı: 1841
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı