"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nur Vakfı Sudan’ da: Emanetiniz emin ellerde

13 Ağustos 2018, Pazartesi
Avustralya Nur Vakfı yetkilileri; “biz buralarda sadece Allah rızası için varız. Buralardaki fakir insanlara yardımdan başka hiçbir amacımız yok. Etlerinin ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılması için kefiliz“ dedi.

Avustralya Nur Vakfı ve Yeni Asya Vakfı’nın ortak kurban kesim çalışmaları hızla devam ediyor. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Nur Vakfı görevlisi kurbanlık alım işlemlerinin titizlikle devam ettiğini söyledi. Sudan’daki görev yerlerinde olduklarını belirten vakıf yetkileri şu açıklamalarda bulundu: “Bu haftadan itibaren Sudan’ın farklı bölgelerinde Hartum, Beyaz Nil Bölgesi, Darfur Bölgesi ve Geçen hafta büyük sel felâketi yaşayan Kassala şehri ve civarında kurban alımları başlatmış durumdayız.

Diğer taraftan Etiyopya’nın Oromo Eyaleti, Afar Eyaleti, Harar Eyaleti, Somali Eyaletinde köylülerden hayvan alımlarımız da başladı. Somaliland’da deve keseceğiz. Görevli arkadaşlarımız bölge ahalisinin ısrarı üzerine Hargeisa ve civar köylerde Avustralya Nur Vakfı ve Yeni Asya Vakfı adına deve kesme kararı aldı.”

‘Her tedbiri aldık’

Türk Lirasının ABD doları karşısında aşırı kan kaybettiği şu günlerde Avustralya Nur Vakfı yetkilileri önceden kurbanlık alım işlemlerini başlatıp bu aşırı kur farkını hayırsever vatandaşlarımıza yansıtmamak için tedbir almış durumdayız dediler.

Doğu Afrika’da hayır işleriyle ilgilenen vakıf görevlileri “biz buralarda sadece Allah rızası için varız. Buralardaki fakir insanlara yardımdan başka hiçbir amacımız yok” dedi. “Türkiye’den, Avustralya’dan ve dünyanın her bir köşesinden hayırseverlerin kurban bağışlarını bekliyoruz” diyen Avustralya Nur Vakfı Genel Koordinatörü Fatih Yargı “Biz bu işin hem sorumlusu ve hem de takipçisiyiz. Bütün kurban bağış sahiplerinin kurban ibadetini kusursuz yerine getirmek için ve etlerinin ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılması için kefiliz” dedi. 

HABER: NURDAN TOPRAK

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1900
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı