"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ODTÜ mescidi nihayet açıldı

17 Şubat 2016, Çarşamba 14:40
Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ın bizzat ilgilenmesiyle yeniden ibadete açılan mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

Ne olmuştu?

ODTÜ Mescid Topluluğu’ndan öğrenciler, hazırlık bölümündeki mescidin yetersiz olduğunu savunarak, rektörlükten yeni bir alan istedi. Bu talebe karşı çıkan öğrenciler ise topladıkları imzalarla başlayan inşaatı durdurdular. Bunun üzerine mescit inşaatını durdurulmasına tepki gösteren bir grup, 22 Aralık’ta basketbol sahasında namaz kılınca gerginlik kavgaya dönüştü. Daha sonra gruplar ODTÜ’nün farklı yerlerinde açıklamalar yaptılar.

Genç Memur-Sen üyeleri, üniversitenin A1 kapısında ODTÜ Mescid Topluluğu’ndan öğrencilere destek için bir araya gelirken, Eğitim Sen ODTÜ İşyeri Temsilciliği, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, ODTÜ Mezunları Derneği de Rektörlük binası önünde toplandı. ODTÜ Mescid Topluluğu’na destek veren grubun yanında yer alan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, “Değerlere dönük vahşet kalkışmasına, ibadet özgürlüğünü yok sayan kolektif bir saldırıya, ibadet eden öğrencileri linç etmeye dönük vandallığa ‘yeter’ demek için buradayız” açıklamasını yapmıştı.

Şükrü Kalı / Ankara

Okunma Sayısı: 2664
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı