"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Öğretmen atamalarına Danıştay freni

08 Nisan 2018, Pazar 00:04
Danıştay, Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yönelik gerçekleştirdiği öğretmen ve yönetici atamalarının hukuksuz olduğuna hükmetti.

Bu kapsamda bu eğitim kurumlarına mülakatla yapılan tüm atamalar geçersiz kılındı. Birgün’ün haberine göre, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Mart 2017’de Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu liselerini “proje okulu” kapsamına aldı. Düzenlemeyle bu liselere hiçbir duyuru ve başvuru olmaksızın, yalnızca okul idaresinin ve sektör temsilcilerinin belirlediği öğretmenler arasından, mülâkatla görevlendirme yapılmasının önü açıldı. Bu durumun Anayasa’nın 128’inci maddesinin yanı sıra 657 sayılı Devlet Memurları Yasası, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Yasası ve 652 sayılı MEB’in Teşkilât ve Görevleri Hakkında KHK’ye de aykırı olduğunu savunan eğitim sendikaları düzenlemeyi yargıya taşıdı. Danıştay İkinci Dairesi, 26 Eylül 2017’de yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi. Eğitim Sen, Danıştay’ın kararının ardından MEB’in konuyla ilgili yeni bir yönetmelik hazırlayacağını belirtti.

Okunma Sayısı: 3026
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı