"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Önemli gelişme: Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nde patlayıcı alarmı!

15 Mayıs 2017, Pazartesi 11:40
Diyarbakır'da, Terörle mücadele kapsamında yürütülen hava operasyonlarında önemli görev üstlenen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 8'inci Ana Jet Üssü'ne, sabah saatlerinde giren Meteoroloji Bölge Müdürlüğüne ait personel servis aracının altında, patlayıcı düzeneğinde kullanılan boru ve içerisinde çivi ile amonyum nitrat tespit edildi.

Araç nizameyeden dışarı çıkarılarak, düzenek olduğu belirtilen bölüm fünye ile patlatıldı. Olayla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Terörle Mücadele kapsamında yürütülen hava operasyonlarında önemli görev üstenen ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da TBMM başta olmak üzere bir çok noktanın bombalanmasında yer alan 6 savaş uçağının kalktığı, merkez Bağlar İlçesi'ndeki 8'inci Ana Jet üssünde, sabah saatlerinde hareketli anlar yaşandı. 8'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na bu sabah personel taşıyan Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne ait servis aracı, nizamiyede durdurularak aranırken, aracın altındaki borulardan şüphelenen askerler detaylı arama yaptı. Sivil plakalı servis aracı daha sonra dışarı çıkarıldı ve polise haber verildi.

Olay yerine gelen özel harekat polisleri ve bomba uzmanları caddeyi trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Bomba imha ekipleri daha sonra düzeneğe benzeyen bölümü fünye ile imha ederken, bomba düzeneğinde kullanılan 2 boru içinde amonyum nitrat ve çivilerin bulunduğu belirtildi. 

Yetkililer, aracın altındaki düzeneğin tam olarak hazırlanmış düzenek olmadığını ve ancak düzenekte kullanılan malzemeler olduğunu belirtererek, olayla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını belirtti. Araç daha sonra incelenmek üzere çekici ile Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

DHA

Okunma Sayısı: 2759
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı