"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Osman Gazi Köprüsü'nden böyle geçtiler

22 Nisan 2016, Cuma 10:03
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Körfez'in iki yakasını birleştiren Osman Gazi Köprüsü'nden ilk geçişi yaptı.

Makam aracının direksiyonuna geçen Erdoğan'a, Başbakan Davutoğlu da yolcu koltuğunda eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün son tabliyesinin yerleştirilmesi ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Altınova-Gemlik bölümünün hizmete açılışı vesilesiyle düzenlenen törenlere katıldı. Yapımı halen devam eden İstanbul-İzmir Otoyolu üzerinde bulunan ve dünyanın 4. en uzun asma köprüsü özelliğine sahip İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün son tabliyesinin yerleştirilmesi töreninde Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bazı bakan ve milletvekilleri ile köprü inşasını gerçekleştiren firma yetkilileri de hazır bulundu.

Makam aracının direksiyonuna geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ile birlikte Osmangazi Köprüsü'nden ilk geçişi yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Altınova-Gemlik bölümünün hizmete açılışı vesilesiyle gerçekleştirilen törene de katıldı. Altınova’da, otoyolun hizmete açılan bölümünün girişinde gerçekleştirilen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

“İSTANBUL-İZMİR OTOYOLUNUN TOPLAM YATIRIM BEDELİ 9 MİLYAR DOLAR”

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun 40 kilometrelik Altınova-Gemlik bölümünün, Türkiye’ye, millete ve Yalovalılara hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin hayata geçirilmesinde emeği olan Başbakan Davutoğlu’na, Bakan Yıldırım’a, yüklenici firmalara, mühendis ve işçilere teşekkür etti.

Hizmete açılan bölümün, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün devamında yer alan ve İstanbul-İzmir Otoyolu’nun hizmete giren ilk bölümünü oluşturduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamının, 2018 yılında açılmasının planlandığını ve bu otoyolun, Türkiye’nin 2023 projeleri içinde ilk tamamlananlar arasında yer alacağını belirtti.

“KÖRFEZ GEÇİŞİ BÖLGENİN ULAŞIMINDA ÇOK ÖNEMLİ RAHATLAMA SAĞLAYACAK”

Açılışını gerçekleştirdikleri 40 kilometrelik bölümün ve önümüzdeki ayın sonunda hizmete girmesi planlanan Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün, bölgenin ulaşımında çok önemli bir rahatlama sağlayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, otoyolun açılışı yapılan bölümünün, halen 50 dakika olan ulaşım süresini 20 dakikaya; İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü’nün ise 1-1,5 saati bulan ulaşım süresini 6 dakikaya indireceğini söyledi.

Okunma Sayısı: 2771
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı