"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Osmanlı Tarihi kitabı ve Türkçe Sözlük de verilmedi

21 Aralık 2017, Perşembe
Gümüşhane Cezaevi’nden 14 mahkum geçen aylarda Siverek Cezaevi’ne nakledildi. Sevk edilen mahkumların eşyaları ‘Ringte yer yok’ gerekçesiyle kendilerine verilmedi.

Özellikle kitaplarını isteyen mahkumlara, eşyalarının ‘posta yoluyla’ gönderileceği söylendi. Gümüşhane Cezaevi, bir süre sonra mahkumların kitaplarını ve eşyalarını Siverek Cezaevi’ne gönderdi. Fakat Siverek Cezaevi, mahkumların kitaplarını ve eşyalarını almadı. Mahpuslar, kendilerine verilmeyen kitaplar arasında Türkçe sözlük, Victor Hugo’nun Sefiller kitabı ve Osmanlı Tarihi kitaplarının olduğunu söylüyor. Gazete Duvar’ın haberine göre kitapların kendilerine verilmemesine tepki gösteren mahkumlar durumu Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneğine mektup yazarak bildirdi. Mahpuslar kendilerine verilmeyen kitapları şöyle sıraladı: Türkçe sözlük, Sefiller, Tarih Atlasları, Osmanlı Tarihi. Mahpuslar kitapların kendilerine verilmemesine şöyle tepki gösterdi: “Bu tür kitapların verilmemesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bunu hangi yasal hukuki gerekçeye dayandırıldığını merak ediyoruz. Verilmeyen tüm kitaplarımızı ‘Yasaklı veya güvenliği tehlikeye sokacak’ ibaresine bağlayacak ve bu kitapları kurum kütüphanesinde bulundurarak acaba yasayı ve hukuki çiğnemiş olmuyor mu?”

‘Burası Siverek diğer cezaevlerine benzemez’

Mahpuslar sevk edildikten sonra kendilerine sadece kitapların değil diğer eşyalarının da verilmediğini söylüyor. Özellikle radyoların verilmediğini belirten mahpuslar, “Burası Siverek diğer cezaevlerine benzemez denilerek bizlere hangi mesajlar verilmeye çalışılıyor. En masumane iletişim hakkımız radyolarımız bile bu şekilde hukuksuzca elimizden alınıyor” diyor. Mahpuslar ayrıca cezaevi yönetiminden radyo talep ettiklerinde kendilerine kantinin işaret edildiğini söyleyerek radyoların gereğinden fazla ücretlerle satıldığını belirtiyor.

Etiketler: cezaevi, gümüşhane
Okunma Sayısı: 2444
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı