"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ÖSYM Twitter kullanıcılarını rastgele engelliyor

06 Ocak 2015, Salı 17:39
Her soruya itiraz için 20 TL, kitapçıklara bakmak içinse 50 TL ücret koşulu getirmesiyle kamuoyundan bir hayli tepki alan ve işi ticarete döktüğü eleştirileri yöneltilen ÖSYM; Twitter üzerinden kendisini eleştiren kullanıcıları engellemeye başladı.

Twitter’da resmi olarak ÖSYM’yi temsil eden @OSYMbaskanligi hesabı, kendisine küfür ve hakaret içermemiş olsa dahi eleştiri veyahut soru yönelten kullanıcıları engelliyor. Bir kamu kurumunun böyle amatörce bir davranışa kalkışması haliyle Twitter kullanıcılarının tepkisini çekiyor. Öyle ki bazı kullanıcılar küfür ve hakaret içermeden, yalnızca soru sormalarına karşın neden engellendiklerini anlayamadıklarını ifade ediyorlar. Ayrıca ÖSYM ile herhangi bir şekilde etkileşime girmediği halde engellendiğini iddia eden kullanıcılar da bir hayli fazla. Tüm bu yaşananlar ÖSYM’nin kurumsallığını zedeleyen bir hareket olarak değerlendirilirken, kurumun Twitter hesabını kimin yönettiği de merak konusu oldu.

ÖSYM daha önce de Twitter’da tweetlerini gizlemesiyle gündeme gelmişti. Öyle ki ÖSYM’yi takip edebilmek için ÖSYM’nin onayını almak gerekiyordu. 

TWITTER'DA ENGELLENEN BAZI KULLANICILARIN GÖRÜŞLERİ:

Twitter hesabından son paylaşımını 1 Ekim tarihinde gönderen ÖSYM’nin oldukça başarısız bir sosyal medya yönetimi politikasını benimsediği Twitter kullanıcılarının ortak kanaati olarak değerlendirildi.

Mücahit Çakır / İstanbul

Etiketler: ösym, twitter, engelleme
Okunma Sayısı: 1678
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı