"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Oy pusulasının fotoğrafını paylaşmayın!

01 Kasım 2015, Pazar 16:27
Türkiye bugün bir kez daha sandık başında.

Bazı seçmenlerin, oyu pusulasına mührü vurduktan sonra fotoğrafını çektikleri, çekilen bu fotoğrafların da internet üzerinden paylaşıldığı görüldü.

“Oy kullanma kabinine cep telefonu ile girmek yasak” diyen İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, söz konusu kişilere 250 TL idari para cezası verilmesi gerektiğini vurguladı.

Twitter, Facebook gibi sosyal medya hesaplarında, kullanılan oyların çekilen fotoğraflarının paylaşıldığı görülüyor.

250 TL İDARİ PARA CEZASI VAR

Hürriyet'in haberine göre konunun hukuki ve cezai boyutu uzmanlara soruldu. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, Bu konuya ilişkin düzenlemenin Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Kanununda düzenlediğine işaret ederek “Bu kanunun 92. Maddesinde, oy verme kabinine cep telefonu, fotoğraf makinesi gibi görüntü kaydedici cihazlarla girmek yasak” dedi. Av. Kılıç, kullandığı oyun fotoğrafını paylaşan kişiye 250 TL idari para cezasının verileceği yönünde bir düzenlemenin olduğunu söyledi.

1 YILA KADAR HAPİS CEZASI 

Köksal & Partners Hukuk Bürosunun kurucu ortağı Mehmet Ali Köksal ise "Yapılan işlem propaganda amacı taşıyorsa, bunu yapan kişi 3 aydan 1 yıla hapis cezası ile cezalandırıldır. Kanun'un 151. maddesi çok açık hükümler içeriyor" dedi. 

Av. Ersoy Akdemir de, söz konusu kişilere 250 TL idari para cezası verilebileceğini, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması gerektiğini kaydetti. Av. Fırat Epözdemir ise “Kullandığı oyun fotoğrafını çekip internette paylaşmanın bir cezası yok. Ancak kesinlikle o oy geçersiz sayılır” dedi.

 

Okunma Sayısı: 4284
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı