"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Paralel yapı'' operasyonunda önemli gelişme: Gazeteciler serbest!

06 Nisan 2016, Çarşamba 10:34
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "paralel yapı''ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 1'i polis 7'si gazeteci 8 kişi, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından dün sabah saatlerinde başlayan ifade alma işlemi saat 23.00 sıralarında sona erdi.

Kapanan Karşı Gazetesi sahibi Turan Ababey tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken gazetenin o dönemki Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Bozkurt, Haber Müdürü Murat Kazancı, gazetenin muhabiri Emre Erciş ve gazeteci Kutlu Esendemir adli kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gazeteciler Değer Özergün, Bayram Kaya ve polis memuru Mesut Babacan ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği"nde ifadeleri alınan Turan Ababey, Kutlu Esendemir, Mehmet Bozkurt, Murat Kazancı ve Emre Erciş adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Şüphelilerin savcılıkta, takipsizlikle sonuçlanan "25 Aralık soruşturması" dosyalarını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı iddiasıyla sorgulandığı öğrenildi. Şüphelilere, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs","Gizliliğin ihlali" ve "Casusluk" suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

Soruşturmada yine eski Karşı Gazetesi muhabiri Ufuk Köroğlu hakkında da gözaltı kararı çıkarıldığı ancak yurtdışında olduğu belirtildi.

Öte yandan söz konusu gazetenin soruşturmaya konu olan dönemde yöneticiliğini yapan bir milletvekilinin adının da soruşturma kapsamında geçtiği, milletvekili olması nedeniyle işlem yapılmadığı, o bölümün ayrıldığı belirtildi.

DHA

Okunma Sayısı: 1612
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı