"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Politik kutuplaşma antidepresanla düzelmez

14 Ocak 2019, Pazartesi 18:28
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin geçen hafta düzenlenen grup toplantısında, toplumda artan şiddet olaylarının önlenmesi için “Ruh Sağlığı Yasa Tasarısı”na ihtiyaç olduğunu söyledi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesi psikoterapist Murat Paker’e göre tasarı dünya standartlarının epeyce uzağında. Paker, Türkiye’de insanların yaşadığı psikolojik rahatsızlıkların temelinde sosyo-politik ve ekonomik nedenler bulunduğunu söylüyor. Paker, sözlerini “Türkiye, ekonomik, sosyal ve politik şiddet anlamında pek çok dalgadan geçen bir toplum. Örselenmiş milyonlarca insan var ve psikolojik olarak bundan çok etkileniyorlar” diyerek açıyor. Yasa tasarısını hazırlayan MHP’nin, ülkedeki politik kutuplaşmanın taraflarından biri olduğunu hatırlatarak “Peki, politik kutuplaşma insanları nasıl etkiliyor?” diye sorduğumuz Paker şu yanıtı veriyor: “İçinde yaşadığınız, eviniz olarak gördüğünüz toplumda düşmanlaştırıldığınızda, itilip kakıldığınızda, iftiraya uğradığınızda, işinizi kaybedip sosyal ölüme terk edildiğinizde depresif şikâyetleriniz artar. Dolayısıyla politik polarizasyon, toplumun bir arada yaşamasını zorlaştıran, insanları psikolojik açıdan zora sokan etkenler arasındadır. Üstelik antidepresan kullanarak da düzelmez.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1703
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı