"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Reçete Asr-ı Saadet modeli

04 Nisan 2018, Çarşamba
İlahiyatçı-yazar Ali Ferşadoğlu, “Günümüz insanlığını felaketlerden kurtaracak reçete Peygamberimizin Asr-ı Saadet modelidir” dedi.

Yeni Asya Gazetesi İl Temsilciliği ve Risale-i Enstitüsü ile ortaklaşa hazırlanan “Dünya Barışı ve Kardeşlik Hukuku” konferansında konuşan ilahiyatçı-yazar Ali Ferşadoğlu, “Günümüz insanlığını felâketlerden kurtaracak reçete Peygamberimizin (asm) Asr-ı Saadet modelidir” dedi.

Geçen Pazar, Çorum’da, Bediüzzaman Said Nursî’nin 58. vefat yıl dönümü programı düzenlendi. Devlet Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen programa Çorum ve ilçeleri ile çevre illerden bir çok dinleyici katıldı. Kur’ân-ı Kerîm tilâveti ile açılışı yapılan programın sunuculuğunu İsmail Atmaca yaptı. Bediüzzaman’ın ölümünden önceki son günlerini aktaran Atmaca, salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. Daha sonra kürsüye gelen Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kovancı, programın, İslâm âlemin çok sıkıntılar yaşadığı şu dönemde çok önem arz ettiğini ifade etti. Kovancı, İslâm kardeşliğine ve uhuvvete çok muhtaç olduğumuzu belirterek, “Bu vesile ile İslâm âleminin bir an önce nurlu bir bahara uyanması duâsıyla bu vatan ve millet için canını feda eden bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Yeni Asya ailesi olarak, gazetesi, dergileri, Enstitüsü ve kitaplarıyla; yazar kadrosu ve okurlarıyla; hürriyet, hak, adalet, hukuk, kardeşlik ve muhabbet gibi Kur’ânî prensiplerin hayata geçirilmesi amacıyla bir araya gelmekten, böyle ulvî gayretlerin içinde bulunmaktan son derece memnunuz. Hürriyet sadece Müslümanlar için değil bütün insanlık için gerekli” dedi.

ASR-I SAADET MODELİ NE DER?

Daha sonra kürsüye gelen gazetemiz yazarlarından İlahiyatçı Ali Ferşadoğlu günümüz insanlığını felâketlerden kurtaracak olan reçetenin Peygamberimizin (asm) Asr-ı Saadet modeli olduğunu vurguladı.  Ferşadoğlu konuyla ilgili olarak şu maddeleri sıraladı:

“- Risale-i Nur, Asr-ı Saadet modelini bu asra taşımıştır.

- Risale-i Nur, dünya barışını ve kardeşlik hukukunu sağlayacaktır.

- İsar hasleti; kendisinin ihtiyacı olduğu halde kişinin başkasının yardımına koşmasıdır.

- Kardeşlik ve barış, ancak nefis terbiyesi ile sağlanır.

- Zulüm ve haksızlığa seyirci kalmak kardeşlik ve barışı zedeler.

- Risale-i Nur uhuvveti zedeleyen ‘istibdat, egoizm, kin ve haset gibi olumsuz hasletleri psikolojik boyutları ile ele alıp mahiyetlerini ortaya koyar.

- Bediüzzaman iman, şeriat ve hayat sahasında bir keşifte bulunarak, özellikle hayat (siyaset) sahasında Deccal ve Süfyan’ı keşfederek onlardan sakınılması gerektiğini ifade eder.

- İman ne kadar güçlü olursa, muhabbet ve hürriyet de o kadar güçlü olur.

- Sulh-u umumiyi, dünya barışını sağlayacak olan İslâm medeniyetidir.

- Zira Ortadoğu’da asırlarca huzuru sağlayan İslâm olmuştur.”

Soruları cevapladı

Ferşadoğlu, zaman zaman dinleyicilerle interaktif diyalog kurdu, sorularını cevaplandırdı. Ali Ferşadoğlu, dikkatle dinlenen konferansın sonunda kitaplarını imzaladı ve okuyucularıyla sohbet etti.

HABER: ERDOĞAN DİNÇ - ÇORUM

[email protected]

Etiketler: ali ferşadoğlu, çorum
Okunma Sayısı: 2310
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı