"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Risale-i Nur neşrinde yetkiyi Diyanet'e veren kararname iptal edildi

10 Eylül 2015, Perşembe 15:43
Danıştay, bunca kara haber arasında sevindirici bir karara imza attı.

Risale-i Nur neşrinde yetkiyi Diyanet İşleri Başkanlığı'na veren kararname, Danıştay tarafından iptal edildi.

Bakanlar Kurulundan çıkan kararnamede Kararda “Eser sahibi Sait Okur olan ekli listedeki eserler üzerindeki 5/12/1951 tarihli ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’ndan kaynaklanan tüm hak ve yetkiler Diyanet İşleri Başkanlığı’na aittir” ifadesi yer alıyordu. Danıştay'ın iptal kararıyla bu kararname geçersiz kılındı.

DİYANET, RİSALE-İ NUR'DA TAHRİFAT YAPIYORDU

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın baskısını yaptığı Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur Külliyatı'nda Emirdağ-2 ve Barla Lahikası gibi temel kitapların yer almadığını ve Şualar adlı önemli eserde yer alan "Hata-Savab Cetveli" ile bazı kritik mektupların da kitaptan çıkarıldığını belirtmişti. Güleçyüz, Hata Sevab Cetveli'nin Risale-i Nur'u hedef alan günümüzdeki saldırıları da susturacak ve püskürtecek nitelikte cevaplar içerdiğini vurgulamıştı.

İŞTE DİYANET'E DİKTE ETTİRİLEN RİSALE-İ NUR METİNLERİNDE YER ALMAYAN KISIMLAR:

Diyanet'le dikte ettirilen risale metinlerinde Emirdağ-2 ve Barla Lâhikası yok, Şualar'da Hata-Savab Cetveli ve bazı kritik mektuplar da yok.

“Diyanet vizeli” Şualar'da yer verilmeyen Hata-Savab Cetvelinde Üstad, Afyon savcısının iftiralarını çürüten çarpıcı açıklamalar yapıyor.

Üstadın Hata-Savab Cetvelinde verdiği cevaplar, Risale-i Nur'u hedef alan günümüzdeki saldırıları da susturacak ve püskürtecek nitelikte.

Hata-Savab 89- Hasan Sabbah benzetmesine Üstadın cevabı: “Bütün dünyevî rütbelerden yüzünü çeviren Said'i ona benzetmek öyle bir hata ki...”

Hata-Savab 88-“Risale tefsir değil” iddiasına: Nurların iman hakikatlarını ispat eden tefsirlerin en kuvvetlisi olduğuna yüzbinler şahit var

Hata-Savab 86: Nurlara hücum hatasıyla zemin hiddet eder, hava ağlar, kış kızar. Emr-i İlâhî ile o mahlûklar beşeri ikaz için titrer, ağlar.

Hata-Savab 83-4-5: Said mümkün olduğu kadar tekfirden çekinir. Hattâ sarih küfrü bir adamdan görse de yine tevile çalışır, onu tekfir etmez.

Hata-Savab 84: “İfsad komitesi yok” demesi öyle bir yalandır ki, komünist ve mason ve taşnak gibi çok komiteler “Biz meydandayız” derler.

73: Zatı Ahmediyenin bir zerrecik nuruna mazhariyeti büyük saadet telakkî eden Said'in ona kendini benzetmeye çalıştığını söyleyen divanedir

71: Diyanet Riyaseti ulemasının yeni icatlarının fetvalarına karşı on beş sene evvel yazdığım bir risaleyi reddetmeyip ilişmedikleri halde..

63: “Süfyan hakkında hiçbir hadis yoktur; varsa mevzudur” demesiyle haddinden binler defa tecavüz edip, büyük bir hatayı irtikâb etmiş.

57: Elbette kanun ve siyaset ve idarenin haricinde dehşetli bir mana hükmediyor ki, şeytanın da kimseyi inandıramadığı iftirayı ediyor.

32:Yüzbinler adama iman cihetinde tesirli hizmet ve pekçok gençleri ıslah eden Risale-i Nur'la iğfal edilmiş diyen, nefsin iğfaline kapılmış

22-3: Hükümetin iğfal olunmuş bazı rükünleri ve aldanmış mutaassıp hocalar Risale-i Nur aleyhinde hücum ettikleri halde yüzbinler ona talip.

90: Bin dereden su toplamak gibi cerbezesiyle bizi irtica ile ittiham etmeye çalışması öyle bir hatadır ki kabrinde onun çok azabını çekecek

74: Ebced ve cifir hesabıyla bir revafuk göstermek, hiçbir cihetle ayati şahsi fikirlere alet ediyor denilmez ve böyle diyen büyük hata eder

48: Risale-i Nur sadaka-i makbule gibi belalarin def'ine vesile olmasından, musadere edildiği zaman bazı belalar fırsat bulup başımıza gelir

Müjdeli haberi Kâzım Güleçyüz, Twitter hesabından takipçileriyle paylaştı.

Daha önce Anayasa Mahkamesi de, Risale-i Nur'ların devlet tekeline alınması ile ilgili yasayı iptal etmişti.

Mücahit Çakır / [email protected]

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 8122
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • atakan

    8.10.2015 21:06:56

    Allah risale-i nur ları fakettirmeden sadeleştirme planları yapanlara fırsat vermesin. Allahümme şerrin nefsil emmerah müteyakkız olmalıyız. Aldanırız ama aldatmayız. Allah hepimize hikmet vicdan akıl versin.

  • erdoğan dinç

    29.9.2015 07:10:25

    yanlış hesap Bağdat'tan(DANIŞTAYDAN) dönüyor

  • Abdurrahman KOÇAK

    11.9.2015 08:41:03

    Allaha çok şükür Yeni Asya bu meseleyi müspet bir şekilde hukuk yolu ile çözdü başka bir entrika çıkarmazlar ise.Risalei Nuru ve Bediüzzamanı bu zamanda bu tür hadiselere karşı müdafaa eden Yeni Asyadır.Yeni Asya Neşriyat vasıtasıyla hem intişarına hemde yalan yalan yanlış tezvirat ve uygulamaları deşifre etme görevi yapmaktadır..Şimdi sıra Risalei Nurları sadeleştiren yayınevi yetkililerine yaptıkları işin yanlış olduğunu ve bu işten bir an evvel vazgeçmeleri gerektiğini anlatmaya ve vazgeçirmeye çalışmaktır.Yeni Asya İnşaallah Allahın izni ile bu konuyuda çözecektir...

  • özdemiroğlu

    11.9.2015 08:25:51

    Bu müjdeli haber hürmetine Risalelere konan esaret sona erer ve inşaallah gençlik bu eserlerden istifade eder.Rabbım bir daha böyle günler yaşatmasın.Amin.

  • çetin acar

    11.9.2015 00:24:38

    üstadımız gibi dik durduk, taviz vermedik, yalakalık yapmadık, allah yardım etti. elhamdülillah

  • HÜSEYİN İLHAN

    11.9.2015 00:11:17

    Bu karar ZALİMLERE,SEFİHLERE,RİSALEİ NURU,DİNİ MÜBİNİ SİYASİ PİSLİKLERİNE ALET EDENLERE OSMANLI ŞAMARIDIR OSMANLI.OSMANLIYI İSTİSMAR EDENLERE,DİNİ SİYASETLERİNE ALET EDEN EDNALARA YAZIKLAR OLSUN.

  • Demokrat

    10.9.2015 20:44:18

    Bu güzel habere üzülecek nurcu kisveli adamlar beni öylesine kahrediyor ki.Bu meselede Y.Asya Gazetesine galiz ifadelerle saldıran Bediüzzamansız nurculuk hayal edenlere yuh olsun.

  • Mustafa BİTER

    10.9.2015 20:25:37

    Vicdanı titremeyenler bundan sonra acaba ne yapacaklar, hangi ıssız bir kasaba mahkemesinde dava açacaklar,ya da hangi kanuna,kararnameye,yönetmeliğe,yönergeye, genelgeye dayanacaklar ya da hangi siyasi gücün arkasına saklanacaklar ? Büyün İslam kamuoyu zerrece vicdanları titremeden Risale-i Nurları bugüne kadar prangaya vuranları tanımalı ve tanıtılmalı...

  • vefa umurca

    10.9.2015 19:43:42

    Bu yasakta bizle hareket edenlere teşekkür ederim. Kendisine nur talebesi ve abi diyenlerinde, bu vebalin kaldırılmasına yardım edenlere teşekkür borçlu olduklarını bu dünyada iken hatırlatır. Ahirete bırakırsanız ne diyeyim? yukarıdaki eksikleri. bilerek evet dediğiniz anda, Risale i Nur'un ilk ve en önemli görevini red etmiş oluyorsunuz.

  • Ali Fuat

    10.9.2015 19:22:36

    Allahim sana binler sukurler olsun. Elhamdulillah...

  • Bilal Özmen

    10.9.2015 18:29:11

    Elhamdulillah. çok şükür. peki şimdi bandrol verilecek mi

  • Bilâl TUNÇ

    10.9.2015 17:15:39

    Eee, n'olacak şimdi?..

  • HÜSEYİN İLHAN

    10.9.2015 16:50:29

    ELHAMDÜLİLLAH ELHAMDÜLİLLAH ELHAMDÜLİLLAH, YA RABBİ SANA HAMDÜ SENALAR OLSUN.BİZLERİN SABRINI SINYANLARA,TAHRİK EDEREK YANLIŞLARA SÜRÜKLEYENLERE KARŞI METİN EYLEDİN.DAVAYA,HAKKA SEBATTA DAİM EYDLEDİN.MEN SABERE,MEN ZAFERE HAKİKATINI TECELLİ ETTİRDİN.OKYANUSLARDAKİ ZEERRLER ADEDİNCE HAMDÜSENALAR OLSUN.

  • Toygar

    10.9.2015 16:31:39

    Haydi memleketim! Şu Risale-i Nurları tam serbest eylemekten kaçmayıp, özgürlüğü için gayret edersen, her türlü musibet ve zulüm bizden uzak olur, ümit ve niyazındayız! Tâ ki hep böyle olagelmiş! İstediğimiz de bu değil mi zaten! Hayır olsun, hayırlı olsun ve de Allah affetsin!.

  • Zehra

    10.9.2015 16:19:15

    Nihayet

  • mehmet cebe

    10.9.2015 16:09:41

    Risaleler şimdi serbestce basilabilecek mi? Kültür Bakanlığı bandrol verecek mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı