"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlık çalışanları 2 gün iş bırakacak

12 Ekim 2015, Pazartesi 12:07
Ankara’da barış mitinginde meydana gelen patlamada onlarca kişinin feci şekilde ölmesini protesto eden bir grup sağlık çalışanı, İstanbul Çapa’da eylem yaptı.

Patlamanın sorumlusunun hükümet olduğunu öne süren sağlık çalışanları, yas sebebiyle 2 gün çalışmayacaklarını belirtti. 

Aralarında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi bir grup sağlık çalışanı, Çapa’daki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplandı. Millet Caddesi’ni trafiğe kapatan grup, ‘Katil, hırsız AKP’, ‘Katili tanıyoruz’, ‘Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız’ yazılı pankart ve döviz taşıdı. Grup, patlamanın olduğu saat 10.04’te hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak eyleme başladı. Protestoya katılanlar, patlama nedeniyle 2 gün iş bırakma eylemi yapacaklarını dile getirdi. 

Patlamada hayatını kaybeden insanların Ankara’ya, Türkiye’nin dört bir yanından barış, emek ve demokrasi diye haykırmak için geldiğini belirten TTB yöneticisi Raşit Tükel, “Yolsuzluğa, hırsızlığa, emek sömürüsüne karşı çıkmak için gelmişlerdi. Bir saniye içinde Sıhhiye Meydanı’nı kana buladılar. Yüzü aşkın canımız gitti. Üzgünüz. Öfkeliyiz, yastayız.” dedi.

 

Etiketler: iş bırakma, çapa
Okunma Sayısı: 1219
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı