"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Said Nursi imam hatip okulu açıldı

26 Mart 2016, Cumartesi 15:09
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin isminin verildiği imam hatip ortaokulu törenle hizmete açıldı.

Okulun açılış törenine katılan Ağrı Valisi Musa Işın, yaptığı konuşmada, kentin son yıllarda özellikle eğitim alanında çok ciddi atılımlar yaptığını söyledi.

Işın, Bedüizzaman Said-i Nursi isminin okula verilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, Bediüzzaman Said Nursi'nin 20'inci yüzyılın başlarında Doğubayazıt'ta Molla Muhammed Celali'nin yanında 3 aylık bir eğitim gördüğünü hatırlattı. Işın, şu değerlendirmede bulundu:

"Aynı zamanda Bedüizzaman Said-i Nursi, Ahmed-i Hani hazretlerinin türbesinde 3 ay inzivaya çekilerek burada ilim tahsil etmiş ve tefekkür etmiştir. Doğubayazıtlılar, hem Molla Muhammed Celali'nin hem Ahmed-i Hani hazretlerinin hem de Bedüizzaman Said-i Nursi hazretlerinin yolundan giderlerse geleceklerinden, bugünlerinden ve yarınlarından emin olabilirler. Eğer Ahmed-i Hani hazretlerinin ve Bedüizzaman hazretlerinin öğretilerine kulak asmazsak halife Yusuf'un, Molla Muhammed Celali'nin yolundan gitmezsek biz o zaman bir felaketle karşı karşıya kalırız. Bugün Doğubayazıt'ın içinde bulunduğu durum maalesef Ahmed-i Hani hazretlerinin yolunun takip edilmediğini gösteriyor. Onun yolunu takip edebilseydik bugün Doğubayazıt çok daha farklı ve daha çok müreffeh bir yerde olurdu. 80 bin nüfuslu ilçe maalesef sanki üzerinden savaş geçmiş ve tahribat görmüş bir haldedir. Doğubayazıt, bugün bu halde olmamalıydı. Doğubayazıt kadim bir şehirdir. Bir medeniyet şehridir. Turizm ve kültürel değerleri çok yüksektir. Ama Doğubayazıt halkı maalesef buna sahip çıkmadığı ve bu kültürden uzaklaştığı için bugün acı ve ızdırap içerisinde kıvranmaktadır."

Açılış törenine, Vali Yardımcısı Mehmet Soğukpınar, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun  İl Müftüsü İbrahim Gemici, vatandaşlar katıldı.

AA

Etiketler: ağrı, ilkokul
Okunma Sayısı: 4079
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • nuri taş

    27.3.2016 23:00:41

    bu haberi kazım bey hangi ruh haliyle okumuştur merak ediyorum.

  • Selçuk Subaşı

    26.3.2016 15:54:59

    Açılan okulun müceddid-i ahirzamanın ismini taşıması elbette önemli. Ancak, ondan daha önemli ve değerli olan ise orada yetişecek nesle onun asırları kucaklayan fikirlerinin anlatılması ve hayata geçirilmesinin teşvikidir. Yoksa, mesele bir tabela asmaktan öteye geçmeyecektir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı