"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sana nasıl kıydılar yavrum...

21 Şubat 2017, Salı 16:47
Türk Silâhlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında, dün saat 9:30 sıralarında IŞİD’le çıkan çatışmada bir askerin şehit olduğunu, üç askerin de yaralandığını açıkladı.

Fırat Kalkanı Harekâtı IŞİD’le mücadele kapsamında Suriye’nin kuzeyine yönelik olarak 24 Ağustos 2016’da başlatılmıştı. Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başlattığı harekâtın 173’üncü gününde şehit askerlerin sayısı 70’i geçti.

Helâllik istemiş

Şehit olan Komanda Piyade Astsubay 33 yaşındaki Yunus İşcan’ın, babası Yavuz İşcan, “Oğlum Pazar günü telefonla aradı. ‘Baba görev gereği El Bab’a gidiyoruz. Ne olur ne olmaz, hakkınızı helâl edin, anneme de selam söyle o da hakkını helal etsin’ demişti” dedi.  

Şehidin annesi Havva İşcan, gözyaşları dökerken, ağıtlar yaktı. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan anne İşcan, “Sana nasıl kıydılar, kınalı yavrum. Güzel yüzlü çocuğum” diye gözyaşları döktü. Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan şehit Komando Piyade Astsubay Yunus İşcan’ın bir süre önce geçici görevle Gaziantep’e gittiği belirtildi. Hafife Özden İşcan ile evli olan şehit Astsubay Yunus İşcan’ın 1.5 yaşında Yiğit adında bir oğlu bulunuyor. Şehidin Kayseri’de yaşayan eşinin acı haberi alır almaz oğlu ile birlikte eşinin toprağa verileceği Hayrabolu’ya gelmek için yola çıktığı öğrenildi. 

DHA

Etiketler: fırat kalkanı, şehit
Okunma Sayısı: 1700
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı