"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Savcı sınırları zorladı: ''Cumhurbaşkanlığı yüce katına sunulan dilekçe''

04 Mart 2016, Cuma 11:15
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çevre ve Şehircilik eski bakanı İdris Güllüce’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dilekçe yazarak şikayet eden kişi hakkında, Güllüce’ye hakaretten iddianame hazırladı.

Savcılık, Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen dilekçe için, 'Cumhurbaşkanlığı yüce katına sunduğu dilekçeler’ ifadesini kullandı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Taştan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda geçtiği iddia edilen bir olayla ilgili iddianame hazırladı. İddianameye göre yazılım şirketi sahibi ve yöneticisi olan R.G., 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 6 ay süreli bir sözleşme imzaladı. Sözleşme gereğince bilişim sistemi hazırlayan R.G., bedelini eksiksiz şekilde tamamlayıp yazılım programını Bakanlığa verdi. Sözleşme süresinin dolması üzerine R.G., ‘kurum yetkililerinin isteğiyle sözleşmesiz çalışmaya' devam etti. 

R.G.’nin çalışmaya devam etmesi kurum personelinde rahatsızlık oluşturdu ve sözleşme olmadan data bilgilerini elinde tutunan şirketin Bakanlığa zarar verebileceğini ileri sürdü. Bilişim sistemi güvenliğini sağlama ihtiyacı duyan Bakanlık, HAVELSAN ve kurumun teknik personelinin yardımıyla yeni bir data programı hazırladı. Yeni bir data programının hazırlanması üzerine Bakanlık, R.G.’nin yazılım programını devre dışı bıraktı.

R.G., kurum personelinin şifahi taahhütleri ile yaptığını beyan ettiği 2012-2015 arasındaki çalışma bedelini Bakanlıktan talep etti. Bu talebinin kabul edilmemesi üzerine R.G., Cumhurbaşkanlığı’na 29 Temmuz 2015’te bir dilekçe yazdı. İddianameye göre R.G.’nin Cumhurbaşkanlığı’na gönderdiği dilekçede Bakan Güllüce ile ilgili, “İdris Güllüce iyi niyetimi sömürmüş ve hakkımızı yemiştir. Seçimler sonrası 3 sene alın teri akıtarak meydana getirdiğimiz tüm çalışmayı kopyalayıp çalmıştır. Ev sahipliği ve misafire davranış konusunda ise şirketim yaklaşık 60 kişilik kadrosunda da senin seviyende kalitesiz bir adama rastlanmaz." ifadelerinin kullanıldığı ileri sürüldü. 

R.G.’nin bu ifadelerle görevinden dolayı İdris Güllece’ye hakaret ettiğini kaydeden savcı Taştan, iddianamede ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Şüphelinin anılan ifadelere yer verdiği Cumhurbaşkanlığı yüce katına sunduğu dilekçeleri sahip olduğu şirketin web sayfasında ve Facebook adlı paylaşım sitesinde yayınlamak suretiyle aleniyet kazandırdığı.” 

R.G. hakkında açılan davanın nisan ayında asliye ceza mahkemesinde görülmesine başlanacak. Kendisine iftira atıldığını ileri süren R.G. ise başta Çevre ve Şehircilik eski bakanı İdris Güllüce ve bazı bakanlık personeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Okunma Sayısı: 2536
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı