"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Savcılık, AKP'li Başkan için soruşturma izni istedi

10 Temmuz 2015, Cuma 11:40
Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığı, ihaleye fesat karıştırma ve görevini kötüye kullanma suçlamasıyla AK Partili Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci hakkında İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi.

Bakanlık, ön inceleme için Şanlıurfa Valiliği'ni görevlendirdi. Başkan Ekinci, birçok ihaleyi, kendine yakın 6-7 firma üzerinden şüpheli ve hileli yapmakla suçlanıyor. 

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Velihattin Eldemir Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci hakkında soruşturma izni istedi. Belgeleri ile gelen bir ihbarı değerlendiren savcı, İçişleri Bakanlığı’ndan AK Partili Başkan hakkında soruşturma başlatmak için izin istediği ortaya çıktı. Savcının Bakanlığa gönderdiği izin dilekçesinde ihbar konuları üzerinde durdu. İhbara konu olan durumu dilekçesinde yer veren savcı, “Belediyenin belli firmalara sürekli doğrudan temin ve fatura gösterilerek yapılmayan işlerin giderleri resmileştirilerek yolsuzluk, vurgun ve hukuksuz faaliyetlerin meydana geldiği, tüm yolsuzluğun Eyyübiye Belediye Başkanı'na yakın 6-7 firma üzerinden yapıldığı, belediyenin bu ihaleleri bu firmalar üzerinden hileli ve şüpheli bir şekilde gerçekleştirdiği" iddialarına yer verdi. 

İhbar konularını detaylı yazan savcı dilekçede, “Şüphelinin atılı suçu kamu hizmetlerinin gerektirdiği görevleri ifa ettiği sırada görevi nedeniyle işlediği iddia olunduğundan şüpheli hakkında 4483 sayılı yasa gereğince ön incelemenin ifası amacı ile yazılı ekte gönderilmiştir.” ifadelerine yer vererek soruşturma izni istedi.

BAKANLIK, VALİLİĞE ÖN İNCELEME GÖREVİ VERDİ

Savcının soruşturma izni istemesi üzerine İçişleri Bakanlığı’nın 22 Haziran’da Şanlıurfa Valiliği’ne ön inceleme görevi verdiği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Elban onayı ile Şanlıurfa Valiliği'ne gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Şikayet konularının tamamını kapsayacak şekilde ön araştırma yapılmasını ve sonucun 4483 sayılı memurlar ve diğer görevlilerin yargılanması hakkında kanun hükümlerine göre yapılacak işlemlerin esas almak üzere düzenlenecek rapora bağlı olarak vali görüşü şeklinde bakanlığımıza bildirilmesi ayrıca yazımız ekinde gönderilen evrakların bakanlığımıza iade edilmesi hususunda bilgi ve gereğini arz ederim.”

CHP’Lİ TANAL, AYNI BAŞKAN'IN MEMURİYETTEN MEN CEZASI ALDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başkan Mehmet Ekinci’nin Akçakale İlçe Tarın Müdürü olduğu sırada işlediği suçlardan dolayı memuriyetten men cezası aldığını iddia etmişti. Tanal, Ekinci’nin Belediye Başkanı olabilmesi için sicilinin sıfırlandığını ileri sürerek, bu konuda Meclis'e soru önergesi sunmuştu.

Okunma Sayısı: 7562
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı