"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şehit ateşi Kozan'ı yaktı

03 Aralık 2015, Perşembe 08:35
Mardin'in Artuklu İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı bombanın askeri ve sivil personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit düşen 40 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erhan Karaca'nın Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Evli ve 2 çocuk babası Şehit Piyade Uzman Çavuş Ergün Karaca'nın Poskabasal Köyü'ndeki baba evine gelen Garnizon Komutanı Binbaşı Timur Konuk, haberi, şehidin annesi 70 yaşındaki Nadiriye Karaca'ya verdi. Eşi Cumali Karaca'yı 7 sene önce kaybeden şehidin annesinin, haberi aldıktan sonra Binbaşı Konuk'a sarılıp "Vatan sağolsun" dediği belirtildi.

17 yıldır uzman çavuş olan şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. 3 yıldır Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2'inci Mekanize Piyade Taburu Selen Kışlası Asker Toplama Merkezi'nde görevli olduğu ve tayin istediği belirtilen şehit Ergün Karaca'nın, 20 gün önce ailesiyle izne gelip annesi ile hasret giderdiği öğrenildi.

SANKİ AYRILACAKMIŞ GİBİ HİS VARDI İÇİMDE

Oğlunun şehit haberini aldıktan sonra gözyaşlarına boğulan Nadiriye Karaca, "20 gün önce izine geldi. Elimi öptü, beni öptü. Ben de onu öptüm. Sanki ayrılacakmış gibi bir his vardı içimde" diyerek feryat etti. 

Ağabeyi ile bugün saat 15.30 sıralarında telefonla görüştüğünü anlatan 31 yaşındaki Erhan Karaca ise "Kendisinin iyi olduğunu söyledi. İşsiz olduğum için 'Canını sıkma bir iş ayarlarız' deyip tesilli etti beni" diye konuştu. 

Eşi 35 yaşındaki Emel Karaca ve 2 çocunun Mardin'de olduğunu bildiren yakınları, cenazenin yarın ikindi namazı sonrası köy mezarlığına defnedileceğini belirtti.

DHA

Etiketler: mardin, artuklu, şehit, adana, kozan
Okunma Sayısı: 1467
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı