"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Siyasî bağnazlık hukuku eziyor

08 Nisan 2019, Pazartesi 01:19
GAZETECİ TAHA AKYOL, YEREL SEÇİMLER SONRASINDA YAŞANAN SİYASÎ VE HUKUKÎ SÜRECİ DEĞERLENDİRİRKEN, “BİZDE SİYASÎ BAĞNAZLIK HUKUKU EZİYOR” TESBİTİNDE BULUNDU.

HUKUKA DAYANMAYAN HÜKÜM OLUR MU?

RS FM’de Yavuz Oğhan’ın programına katılan gazeteci Taha Akyol, “Seçimler iptal edilsin şeklinde yazılar yayınlandı. Seçim kanununun hangi maddesine göre konuşuyorlar? Seçim kanununa bakmadan, seçim kanununun herhangi bir maddesine dayandırmadan ahkâm kesiyorsan, seçimleri gayrimeşrû ilân ediyorsan, orada hukuk yoktur” dedi.

BÖYLE BİR SEÇİM SÜRECİ GÖRMEDİM

Seçİm sürecinde kullanılan sert üslûbun seçim sonrası da devam ettiğini söyleyen Akyol “Ne okuduklarımda ne de yaşadıklarımda böylesine yoğun kutuplaşmanın olduğu bir seçim görmedim. Seçimler sırasında az çok sert konuşulur, bizde çok çok sert konuşuldu. Seçimler sonrasında ortalık yumuşar, ama maalesef hâlâ devam ediyor”

***

Siyasî bağnazlık hukuku eziyor

Seçim sonrası liderlerin yaptığı açıklamaları ve itirazlarla ilgili yaşanan hukukÎ süreci değerlendiren gazeteci Taha Akyol, “Kanun hepimizi bağlar. Bizde siyasÎ bağnazlık hukuku eziyor” dedi.

Gazeteci Taha Akyol, yerel seçimler sonrasında yaşanan siyasî ve hukukî süreci değerlendirdi. Akyol, “Bizde siyasi bağnazlık hukuku eziyor” eleştirisinde bulundu. RS FM’de yayınlanan programa katılan gazeteci Taha Akyol, seçim sonrası liderlerin yaptığı açıklamaları ve itirazlarla ilgili yaşanan hukukî süreci değerlendirdi. Akyol, “Seçimler millî güvenlik meselesidir deniyor. Seçimler iptal edilsin şeklinde yazılar yayınlandı. Seçim kanunun hangi maddesine göre konuşuyorlar? Kanun hepimizi bağlar. Bizde siyasî bağnazlık hukuku eziyor. Seçim kanununa bakmadan,  seçim kanununun herhangi bir maddesine dayandırmadan ahkâm kesiyorsan, seçimleri gayrimeşrû ilân ediyorsan, orada hukuk yoktur” dedi.

Böyle bir dönem görmedim 

Seçim sürecinde kullanılan sert üslûbun seçim sonrası da devam ettiğini söyleyen Akyol “Ne okuduklarımda ne de yaşadıklarımda seçim sonucunda böylesine yoğun kutuplaşmanın olduğu, seçimler sırasındaki sert üslûbun devam ettiği ve sandıklara böylesine itiraz edildiği bir seçim görmedim. Demokrasilerde seçimler sırasında az çok sert konuşulur, bizde çok çok sert konuşuldu. Seçimler sonrasında ortalık yumuşar, ama maalesef hâlâ devam ediyor” eleştirisinde bulundu.

Eskiden medyada doğru haber yazmak itibar meselesiydi

İktidar ve muhalefetin seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı itirazların seçim kurulları tarafından aynı hassasiyetler değerlendirilmediğini de belirten Taha Akyol, “İstanbul’da geçersiz oyların yeniden sayılması ile ilgili itiraz eden haklıdır, bir sayalım bakalım deniyor, ama muhalefet başka bir yerde oylar yeniden sayılsın dediğinde bu hak verilmiyor” dedi. Medyanın yaptığı bazı haberleri de eleştiren Akyol, “Eskiden medyada doğru haber yazmak, ölçülü yorum yapmak bir itibar meselesiydi. Şimdi bağırmak, çağırmak, hakaret etmek, komplo teorileri yaratmak var” ifadelerini kullandı.

Etiketler: taha akyol
Okunma Sayısı: 4534
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı