"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Skandal tutanak

05 Ocak 2019, Cumartesi 00:22
Başşehirde 9 kişinin öldüğü yüksek hızlı tren kazasına ilişkin soruşturmada tutuklanan makasçı Osman Yıldırım’ın “Eğitimini almadım” şeklindeki ifadesi üzerine suçlanan TCDD, kazadan 6 gün sonra hazırlanan tutanakta, makasçının “oryantasyonunun sağlandığını” öne sürmüş.

Bu eğitimden sonra Osman Yıldırım’a ait “İşbaşı Eğitimi Takip Formu” düzenlendiği savunulan tutunakta “Ancak tutanağın imzalatılması sehven unutulmuştur” iddiasında bulunuldu. Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre tutuklanan makasçının, “eğitim almadığını” vurgulaması, gözleri TCDD yönetimine çevirildi. Ankara-Sincan arasındaki demiryolu hattını sinyalizasyon sistemi kurmayan açan TCDD, kazadan 4 gün önce de tren trafiğini değiştirmesi dolayısıyla okların hedefindeydi. TCDD’nin kazadan 6 gün sonra “kendilerini kurtaracak” bir tutanak hazırladığı ortaya çıktı. Soruşturma dosyasına da giren tutanağa Cumhuriyet ulaştı. Buna göre tutanak, TCDD Gar Müdürü Talip Ünal, Gar Müdür Yardımcısı Kadir Oğuz ile üç tren teşkil memuru tarafından 19 Aralık 2018 tarihinde imzalandı.

Etiketler: ankara, tren kazası
Okunma Sayısı: 1471
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı