"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tahir Elçi cinayetinde yeni gelişme

07 Şubat 2019, Perşembe 17:37
Diyarbakır Barosu, 28 Kasım 2015’te Sur ilçesinde öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin 3 muhtemel katilini belirlediğini ve faillerin yarın açıklanacağını duyurdu.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre, Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili Londra Üniversitesi Adlî Mimarlık Bölümü’nce hazırlanan raporda cinayetin muhtemel 3 faili belirlendi. Diyarbakır Baro yönetimi, hem raporu hem de ellerindeki diğer delilleri yarın düzenleyecekleri basın toplantısıyla açıklayacak. Baro söz konusu raporu 14 Aralık 2018’de soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etmişti. Teslim edilen bu raporda, üzerinden 3 yılı aşkın zaman geçen Elçi cinayetinin muhtemel faillerine dair olay yerinin mimari yapısı ve patlama sesleri üzerinden yapılan analizler yer almıştı. Sözkonusu raporu soruşturmayı yürüten Başsavcılığa teslim eden Baro, aradan geçen zamanda muhtemel faillerin ‘şüpheli’ sıfatı ile çağrılıp, ifadelerine başvurulmaması halinde ellerindeki verileri kamuoyu ile paylaşacaklarını duyurmuştu.

Etiketler: tahir elçi
Okunma Sayısı: 1643
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı