"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tofaş’ın ardından MAKO da 53 işçiyi çıkardı

25 Haziran 2015, Perşembe 11:38
Bursa’da, otomotiv fabrikalarında 16 Mayıs’ta başlayan ve yaklaşık 10 gün süren üretimi durdurma eylemlerine karıştığı belirtilen işçiler bir bir işten çıkartılıyor.

Otomotiv devi Tofaş’ın 83 işçiyi işten çıkartmasının ardından yedek parça üreticisi MAKO fabrikası da 53 işçinin işine son verdi. Fabrika önünde toplanan işçiler, tepkilerini dile getirdi. Sabah 08.00 vardiyasına gelen işçilerin ise işten atılan arkadaşlarına destek vermek amacıyla içeri girmek istemediği ancak işçilerin kendilerini ikna etmesiyle fabrikaya girdikleri öğrenildi. 

“BİR KAÇ AYET OKUDU, BİZİ İKNA ETTİLER, ŞİMDİ İSE İŞTEN ATTILAR”

İşten çıkartılan işçilerden Serdar Mazlum, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Bize bir ay önce içeri girerken verilen sözler vardı. ‘Bütün müminler kardeştir’ demişti genel müdürümüz. Birkaç tane daha ayet okudu, ‘bu olaylardan dolayı kimse işten çıkartılmayacak’ dedi. Biz de onun sözüne güvendik, imzalı kağıdımızı aldık, içeri girdik üretim yaptık. Dün, biz sendikadan istifa ettiğimiz için işten çıkartıldık. Bize telefon açıp söylediler, elimizde hiçbir resmi belge yok. Belki biz şuan çalışıyor görünüyoruz ama işe gitmediğimiz için devamsızlık mazeretiyle atılacağız. Zaten tazminatsız atıldık. Şuan burada 50 civarında arkadaşımız var. Yöneticiler hiç kimse bir açıklama yapmıyor, içerideki özel eşyalarımızı bile alamıyoruz şuan. Eşyalarımızı alana kadar burada bekleyeceğiz, aldıktan sonra gidip hukuki yollardan hakkımızı arayacağız.”

Sabah vardiyasına giren işçilerin kendilerine destek amacıyla iş durdurma eylemi yapmak istediğini ancak onları ikna ederek içeri girmeye ikna ettiklerini belirten Mazlum, “Onları ikan edip içeri soktuk. Bizim kanunsuz bir eylemimiz yok. İş durdurma eyleminde ülke zarar görecek, biz milliyetçi insanlarız, bunu istemeyiz.” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı