"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Topal Hafız’a tahliye

14 Aralık 2017, Perşembe 20:43
Isparta 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Topal Hafız olarak bilinen Ali Osman Karahan’a adli kontrol şartıyla tahliye kararı verdi.

Karahan’ın avukatı tarafından mahkemeye verilen 08/12/2017 tarihli dilekçede, “sanığın 87 yaşında olduğu, 15 aydır tutuklu olduğu, hali hazırda kanser hastası olduğu, hayatını devam ettirebilme açısından telafisi imkansız olabilecek durumlara düştüğü, cezaevi koşulları nedeniyle sağlığının daha kötü hale geldiği” belirtilerek tahliye talebinde bulunulmuştu. Tahliye talebini ve hastane raporlarını inceleyen mahkeme heyeti şu kararı verdi; “Sanığın yaşı ve SDÜ Adli Tıp Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 13/12/2017 tarih ve 2017/4316 bilirkişi kurulu raporunda belirtilen sağlık sorunları nazara alınarak sanığın TAHLİYESİNE, başka suçtan tutuklu yada hükümlü değilse derhal salıverilmesi için Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına, (…) Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere, mütalaaya uygun oybirliğiyle karar verildi. 14/12/2017”

***

Bediüzzaman’la üç kez görüşen ve Yalvaç’ta Nur hizmetiyle meşgul olan Karahan, tutukluluğunun son aşamasında, ailesiyle görüşmesindeki sözleri gerekçe gösterilerek Cezaevi Disiplin Kurulunca hücre hapsi cezasına çarptırılmış ve 11 gün hücrede tutulmuştu.

***

Daha önceden yayınlanan haberleri okumak için tıklayınız:

Topal Hafız’ı da görün

85 yaşında hücre hapsinde

 

Etiketler: topal hafız, tahliye
Okunma Sayısı: 17872
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Nafiz

    17.1.2018 05:44:41

    Adalet yerini bulmuş. Ne demek canım 87 yaşındaki adamı tutuklu yargılamak.

  • HÜSEYİN İLHAN

    15.12.2017 10:34:50

    Mübarek gün güzel haberi duyunca sevindim.Sevinçlerin tamamlanması için tüm masum ve mağdurlar için CESUUUR,HAK-HUKUK ile hareket edecek ADİL HAKİMLER in sayısını RABBİM ARTTIRSIN.

  • Bilgin Alpay

    15.12.2017 08:55:29

    Yasasin Zalimler icin CEHENNEM ne kadar dogru bir soz

  • Toygar

    14.12.2017 21:08:11

    Çok şükür. Geç de olsa, güzel bir haber. Her ne kadar suçsuz olup-olmadığı konusunda bir karar verilmemişse bile.. Darısı diğer masumlara inşaallah!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı