"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Topçu: Polis, seçmene hangi siyasi partiye oy verdiğini soramaz

12 Nisan 2019, Cuma 09:23
Yaşar Topçu, “Polis tarafından evlere gidilip, insanlara hangi siyasi partiye oy verdiklerini sorması yasalarımızda yer alan konut dokunulmazlığı açısından mümkün değildir. Evlere girilmesi bir yerde arama sayılır. Bunun için mahkemeden arama kararı çıkarılması gerekir" dedi.

Eski Başbakan Süleyman Demirel'in de avukatlığını yapan, eski Ulaştırma, Bayındırlık ve İskan Bakanı Yaşar Topçu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine yapılan itirazları değerlendirdi. Yasaya aykırı bir durumun oluştuğunu belirten Topçu, Büyükçekmece'de polis tarafından yapılan 'seçmen kontrollerinin' de itiraza temel olamayacağını söyledi. 

Topçu, şöyle konuştu:

‘Polis tarafından evlere gidilip, insanlara hangi siyasi partiye oy verdiklerini sorması yasalarımızda yer alan konut dokunulmazlığı açısından mümkün değildir. Evlere girilmesi bir yerde arama sayılır.  Bunun için mahkemeden arama kararı çıkarılması gerekir. Bir partinin yöneticisi ‘organize suç var' demesi üzerine, polis ‘organize suç takibi yapıyorum' diye evlere giremez. Polis, seçmene hangi siyasi partiye oy verdiğini soramaz.’

Yaşar Topçu, seçim itirazları ile ilgili olarak uyarıda bulunuyor: ‘Seçim sonuçlarına, iktidardan emir ve talimat almak durumunda olan kişi ve kurumların tuttuğu tutanaklarıyla itiraz yapılamaz. İtirazlar ancak seçim kurullarının ve  sandık kurullarının tutanaklarıyla yapılır.  Bu durum, seçim sistemine kökten aykırı bir durum.Yasa dışına çıkanlar, yanlış yapanlar günün birinde hesap vermek durumunda kalabilir.’

Okunma Sayısı: 1821
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı