"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’ye mayın uyarısı

08 Eylül 2019, Pazar 23:46
Mardin’e bağlı Kızıltepe ilçesinde koyun otlatırken arazide bulduğu mayının patlaması sonucu bir kolunu ve gözünü kaybeden çoban çocuğun tedavisi Gaziantep’te sürüyor.

Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Koordinatörü Muteber Öğreten, ülkemizde toprak altında halen 1 milyon mayın olduğunu belirterek tehlikenin sürdüğüne dikkat çekti. Gazete Duvar’ın haberine göre, Öğreten, ulaşabildikleri bilgilere göre son 35 yılda bin 409 kişinin mayın ve benzeri patlayıcılar dolayısıyla vefat ettiğini söyledi. Mardin’de meydana gelen olayı da yakından izlediklerine değinen Öğreten, “Türkiye, imza koyduğu uluslar arası sözleşmelere göre mayın temizliğine 3 yıl gecikmeli olarak 2013 yılında başladı. Mayın temizliği için Birleşmiş Milletler ’den 2022 yılına kadar süre talep etti ama bizim hesaplarımıza göre bu mümkün görünmüyor. Mayınların imhası sınır bölgelerinden başladı. Ancak esas sorun iç bölgelere döşenen mayınlar. O nedenle son yıllarda daha fazla çocuk mayınla oynadığı için vefat etti. Mayından en büyük zararı onunla oynayan çocuklar görüyor. Mayınlı bölgelerde toplumun bilinçlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Etiketler: mayın
Okunma Sayısı: 1626
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı