"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

UCM'nin Mavi Marmara kararına tepkiler sürüyor

06 Kasım 2014, Perşembe 12:06
Mavi Marmara gemisinde İsrail'in saldırsı sonucu vefat eden Fahri Yaldız'ın kardeşi Hasan Yaldız, "Uluslararası Ceza Mahkemesi davanın açılmayacağı yönünde bir karar belirtti. Bu kararın neye göre verildiğini bilmiyoruz. İleride bunun sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Mavi Marmara gemisinde vefat eden Fahri Yaldız'ın kardeşi Hasan Yaldız, "Uluslararası Ceza Mahkemesi davanın açılmayacağı yönünde bir karar belirtti. Bu kararın neye göre verildiğini bilmiyoruz. İleride bunun sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Yaldız, yaptığı açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) savcılarının kabul ettiği dosyada, İsrail'in savaş suçu işlediğinin kabul edildiğini anımsattı.

Raporun içeriğine ilişkin bilgi veren Yaldız, "Raporda kasten adam öldürme, kasten adam yaralama ve insan hak ve özgürlüklerini engellemeye yönelik rapor yer alıyor. İsrail'in kesin savaş suçu işlediği kararı çıktı. Akşam saatlerinde bazı ellerin devreye girmesi ile Uluslararası Ceza Mahkemesi davanın açılmayacağı yönünde bir karar belirtti. Bu kararın neye göre verildiğini bilmiyoruz. İleride bunun sonuçlarını hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

İsrail aleyhine Türkiye'de açılan davalara da değinen Yaldız, bu kararın emsal teşkil edileceği yönünde kendilerinde bir izlenim olduğunu aktardı.

UCM'nin verdiği bu kararın Türkiye'deki mahkemelerde görülen davaların seyrini değiştireceğini savunan Yaldız, bu kararın İsrail'in yok oluşuna büyük bir adım olarak gördüklerini ifade etti.

 "Ümmetin sessizliği bizi yaralıyor"

Yaldız, açılan davalar karşısında ümmetin sessizliğinin kendilerini yaraladığını belirti. Şehit aileleri ve Mavi Marmara katılımcıları olarak her zaman davalarına sahip çıktıklarına işaret eden Yaldız, konuşmasında "Her davada ve duruşmada orada bulunuyoruz. Mescid-i Aksa olaylarında bile ümmetin sessizliği bizleri derinden yaralıyor. Ümmet hiçbir zaman bu olaylarda bir ve beraber olmamıştır. Buna susanlar bu suça ortak oluyorlar. Biz mahkemede İsrail'i yargılıyoruz. En son mahkemenin verdiği kararda, kırmızı bültenle tutuklama kararı çıktı. Bu onlar için büyük bir darbeydi. İsrail bu davaların sonucunda büyük bir yara alacaktır. Biz bunu biliyoruz. Mavi Marmara yoluna devam ediyor. Bunu ümmetin sessiz kalmasına rağmen engelleyemeyecekler." ifadelerine yer verdi.

Okunma Sayısı: 1634
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı