"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yakış: Suçlamanın uluslararası hukukta karşılığı yok

23 Aralık 2014, Salı 11:08
AK Parti’nin kurucularından eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Fethullah Gülen Hocaefendi’ye isnat edilen ‘terör örgütü lideri’ suçlamasının hiçbir somut delile dayanmadığını söyledi.

Yakış, bu tür girişimlerin sonuçsuz kalacağını kaydetti.

14 Aralık operasyonuyla ilgili Zaman gazetesine değerlendirmede bulunan Yaşar Yakış, “Ben bunlardan pek bir şey çıkacağını zannetmiyorum. Hocaefendi’ye özellikle 'silahlı örgüt kurma' suçu gibi inanılması zor şeylerin, isnat edilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum. Hizmet Hareketi’nin ve Sayın Gülen’in böyle bir şey yapabileceğine dahi ihtimal vermiyorum.” diye konuştu.

Yaşar Yakış, Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında ‘kırmızı bülten’ çıkarma girişimlerine de değindi. Uluslararası hukukta, her ülkenin öncelikle somut delile baktığını anlattı. Yakış, “Irak’ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi’nin yakalanması için kırmızı bülten yayımlanmıştı. Türkiye, bu kişinin kendi topraklarında kalmasına izin verdi. Öte yandan, Türkiye’de suç içlediği kanıtlanmış olan PKK’lı teröristler için ‘kırmızı bülten’ çıkarılmıştı. Ama bunlar Batı Avrupa ülkelerinde ellerini kollarını sallayarak geziyor. ‘Kırmızı bülten’ çıkarmakla bu işi bitiremezsiniz. Bu ülkenin makamlarının da bu suçun işlendiğine ikna olmaları gerekiyor. Bu devletlerin siyaseten bunu yapmalarının doğru olduğuna ikna edilmeleri gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Okunma Sayısı: 1582
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı