"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yaklaşık 1500 Oyak Renault işçisi eyleme gitti

15 Mayıs 2015, Cuma 10:48
Bursa'da faaliyet gösteren otomobil fabrikası Oyak Renault'ta işçiler, ücretlerinde iyileştirme talebiyle eylem başlattı.

Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan ve 5 binden fazla işçinin çalıştığı otomobil fabrikasında, 00.00-08.00 vardiyasında görevli yaklaşık bin 500 işçi, servislerle geldiği tesise girmedi ve burada toplandı. 16.00-24.00 vardiyasında çalışan işçiler de mesailerinin dolmasına rağmen fabrikadan çıkmadı. İşçiler, mesaiye başlamayınca fabrikada üretimin durduğu bildirildi. Mesailerine başlamayan ve fabrikadan çıkmayan işçilerin eylemi yaklaşık 4 saattir sürüyor.

Fabrikadan dışarı çıkmayan işçiler, tesis önünde bekleyen arkadaşlarına sloganlar atarak destek oldu. Cep telefonlarının ışıklarıyla birbirlerine destek veren işçiler, istifa ettiklerini belirttikleri Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası ile fabrika yönetimi aleyhine slogan attı. 

İşçiler, ücretlerinde iyileştirme yönündeki taleplerine yanıt alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini savundu.

Bu arada işçiler, geçen ay bir otomotiv yan sanayi firması için daha iyi koşullarda toplu sözleşme imzalayan Türk Metal Sendikası ile işverene tepki amacıyla daha önce de bazı eylemlerde bulunmuştu. 

AA

Okunma Sayısı: 1300
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı