"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YSK'nın uygulaması tepki çekti

28 Ağustos 2015, Cuma 11:32
Yüksek Seçim Kurulu'nun bugün mesai bitimine kadar adres değişikliğini nüfus müdürlüklerine bildirmeyen vatandaşların 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde oy kullanamayacağını açıklaması tepkiyle karşılandı.

YSK dün yaptığı açıklamada, "28 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar nüfus müdürlüklerine başvuru yaptıktan sonra adres kayıtlarını değiştirmeleri ve yeni adreslerini bildirmeleri gerekiyor" demişti.

Nüfus müdürlüklerinde yoğunluk yaşandı

Bugün haber sitelerinde konuya ilişkin haberi okuyan vatandaşlar adres değişikliği için sürenin kısıtlı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Haberi alır almaz nüfus müdürlüklerine koşan vatandaşlar, yoğunluğa sebep oldu. Nüfus müdürlüklerindeki kalabalığı gören bazı vatandaşlar ise, uygulamaya tepki göstererek adres değişikliği yapmayacağını söyledi. YSK'nın duyuru yaptıktan bir gün sonrası için 'son gün' diyemeyeceğini belirten bir vatandaş; "Hadi adresini değiştirebilen değiştirdi. Ama bugün gidemeyen, vakit bulamayan, olayın farkına varamayan binlerce kişi olabilir.. Neticede YSK'nın dün açıklayıp, bugün son gün demesi bir saçmalık. Bunun esnetilmesi lazım, seçmene zaman tanınması lazım. Böyle baskına gider gibi, seçim kararı aldılar ama oy kullanma oranı düşsün diye ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

YSK 28 Ağustos son demişti

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Kasım'da yapılacak seçimler için adres değişikliğini nüfus müdürlüklerine bildirmeyen vatandaşların, 28 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar nüfus müdürlüklerine başvuru yaptıktan sonra adres kayıtlarını değiştirmeleri ve yeni adreslerini bildirmeleri gerekiyor. Adres değişikliği yapacak kişiler kendilerine ait tapu, kira sözleşmesi ya da kendi adlarına düzenlenen bir fatura ile beyanda bulunabilme hakkına sahip olacak.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2617
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    28.8.2015 13:40:17

    Adresi neredeyse oraya seçmen kağıdını gönderse olmuyor mu? Hem adresi sistemde yanlış da olsa, YSK nereden biliyor orada oturmadığını? Ya da adam Eylül 15'de tombaladan para çıktı. Gitti Ekim ayında ev aldı. N'olacak, oy kullanamazsın mı diyecekler? Saçma sapan işler. Her şeyimiz bilgisayarlarda kayıtlı, hâlâ daha beyan bekliyor devlet! Eeee devlet!.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı