"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Nur hadimleri

Hüseyin GÜLTEKİN
06 Temmuz 2020, Pazartesi
Nur hadimleri bu hizmet-i Kur’ânîyede bulunan kardeşlerini tenkit etmezler. Fenafil ihvan olurlar... Hata ve kusurlarına karşı gözlerini, kulaklarını kapatırlar. Onların meziyetleriyle, faziletleriyle iftihar ederler, naşirleri olurlar...

Birlikte hizmet ettikleri kardeşlerinin gıpta damarlarını tahrik etmezler pederane, mürşidane muamelelerden sakınıp, samimine, kardeşane, merhametkârane yaklaşımlarda bulunurlar Nur hadimleri...

Vazgeçilmez vazifelerimizden olan uymakla mükellef olduğumuz ihlâs düsturlarına  harfiyen uyarlar. Düsturları kıracak her türlü söz beyan, hal ve davranışlardan yılan ve akrepten kaçındığımız gibi kaçarlar hadimler... 

Muhtemel sıkıntı ve problemlerini dedikodulara, gıybetlere tevessül etmeden, yalnız ve yalnız usûlüne uygun meşveret-i şer’iye ile çözerler. Beğenmeseler dahi, alınan kararları kabullenirler, sahip çıkıp, kararların uygulanmasında gerekli dikkat ve itinayı gösterirler. 

Üstadın; ifadeleri çerçevesinde samimî birlik ve beraberliğin sağlanması noktasında gerekli dikkat ve tedbirleri alırlar. Birlik beraberliği bozacak söz ve beyanlardan kaçınırlar Nur hadimleri.

Hadimler; “siz hizmeti düşünmeyiniz... Siz uhuvvetinizi, tesanüdünüzü muhafaza ediniz; Cenab-ı Hak isterse muhalif birilerine de bu hizmeti yaptırır..” calib-i dikkat tesbitleri çerçevesinde hizmetleri düşünmekten ziyade mabeynlerindeki uhuvvetin, ihlâsın zedelenmemesine itina göstererek hizmetlerine devam ederler. 

Yine; “bin haysiyetim olsa, kardeşlerimin arasındaki uhuvvet ve ittihada feda ederim...” Bununla yetinmeyip hadimler mabeyninde kırıcılığa sebep olan bir hadiseden dolayı bu işin tamiri için de “o  kötü sözleri üzerime alıyorum...” diyen haysiyet ve şeref timsali bir Üstadı nümune-i imtisal ve rehber edinen Nur hadimleri de mabeynlerindeki kardeşlik, birlik ve beraberliğin devamı için her türlü haklarından feragat etmek suretiyle hizmetlerine devam ederler.            

Yine Üstadın “Sabri’nin bin kusuru olsa dahi geçmişte onun yaptığı hizmetlerden dolayı onu affederim..” şeklindeki talebelerine karşı olan afüykârane ve müsamahakârane muamelelerini dikkate alarak, hata ve kusurları görmezden gelerek, hizmetlerine devam ederler hadimler.

Üstadın Nur Külliyatı’nın muhtelif eserlerinde talebelerine ısrarla yapmış olduğu ikaz ve tavsiyelerinin bir kısmını nazarlara verdiğimiz bu örnekler, üstlendiğimiz kudsî hizmetlerimizin verimliliği ve devamı için Nur hadimleri için bir yönü ile dikkate alınması gereken, uyulması lâzım gelen, önemli mükellefiyetlerdir. Başka türlüsü her halde manevî mesuliyeti gerektirir.

Okunma Sayısı: 1987
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Orhan Kaşlıoglu

    6.7.2020 21:01:35

    Maşallah çok güzel, Allah c.c nur kardeşlerin kalplerini birbirlerine telif eylesin,üzerimize oynanmak istenen oyunlari farketme ferasetini göstersin

  • Abdullah Tunç

    6.7.2020 08:58:54

    Şahsi kusurlar elbetteki nazara alın maz ve alınmamalı.Lutufle,ehlince ıs lahına çalışmalı.Herhes bu hususta müttefiktir yanılmıyorsam.Amma,mes lek konusundaki hata ve sapmalara kimse musamaha ile bakma,hakkına ve yetkisine sahip değildir.Üstadımız bu konuda en küçük bir taviz vermedi ği gibi biz de veremeyiz.Bunlalara göz yumamayı,görmezden gelemeyiz.Çün kü burda hem ilahi hukuk ve hemde kul hukuku var.Bilmiyordum,fark etme dim diye ileri sürülen nazeretler geçer li değildlr.Her neyse...Şimdilik bu ka dar yeter.

  • Aydın

    6.7.2020 03:14:06

    "Hata ve kusurlarına karşı gözlerini, kulaklarını kapatırlar." Evet, mesele de bu ya: Hangi tür hata ve kusurlarda gözler yumulacak? Hangi türde ise göze gözlük takılacak? Ehemmiyet itibariyle kusurlar çakıl taşı mı, yoksa Beytullah'ın taşı mı? Kusurun kaynağı samimi ama yanlış içtihat mı, yoksa ihlas düsturları haricine çıkıp nefsî ve müfrit/müfsit içtihat mı? Zararı nesine mi, yoksa harice mi? Her türlü meselede bu soruların vicdanî cevapları, gözü yummak mı, yoksa gözlerin dördünü birden açmak mı gerektiğini gösterecektir.

  • Rüstem garzanlı

    6.7.2020 03:03:26

    Allah razı olsun hocam, uhuvvet ve tesanüdün önem ve ehemmiyetine binaen yazmış olduğunuz bu makale için teşekkür ederiz... değerli hocam...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı