"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“2011, Bediüzzaman yılı olacak”

16 Aralık 2010, Perşembe
YENİ ASYA Vakfı Kahramanmaraş Şubesi tarafından düzenlenen organizasyonda ‘Bediüzzaman’ın Devlet Yönetimi Anlayışı’ konulu bir seminer veren Eğitimci-Yazar Halil Akgünler, her geçen gün Bediüzzaman Said Nursî’nin fikirlerinin, günümüze daha da ışık tuttuğunu dile getirerek, bu bağlamda önümüzdeki 2011 yılının Bediüzzaman yılı olacağını söyledi.

Vakfın Konferans Salonu’ndaki seminerinde Akgünler, “Bediüzzaman’ın yaklaşık bir asır önce hürriyetle ilgili yapmış olduğu mitingde dile getirdiği görüşler, bugün hâlâ orijinalliğini korumaktadır. Bediüzzaman, zamanında devletin üst tabakalarıyla uğraşmamış, bunun yerine Anadolu’nun en ücra yerleri de dahil olmak üzere, halka giderek, hürriyet ve eğitim gibi konularda milleti aydınlatmıştır. Çünkü O, biliyordu ki, özellikle o zamanlar yeni bir kavram olan Meşrutiyet konusunda tabanı ikna etmek gerekir” şeklinde konuştu. Akgünler, Said Nursî’nin, hayatı pahasına verdiği mücadelede hiçbir zaman dinî, siyasete alet etmediğini de vurguladı.

Ramazan Aydın / Kahramanmaraş

Okunma Sayısı: 231
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı