"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu uyarılara dikkat edin: "Kilogramı 50 liranın altında kesinlikle kurtarmaz"

19 Ağustos 2018, Pazar 12:00
Gaziantep'te baklava ustaları, bayramda vatandaşları "ucuz ve kalitesiz" baklava tüketmemesi konusunda uyardı.

Avrupa Birliği (AB) tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olan "Antep baklavası"nın üretildiği tesislerde siparişleri yetiştirmek isteyen ustalar, Kurban Bayramı öncesi yoğun mesai harcıyor.

Gaziantep'teki vatandaşlara kaliteli ve lezzetli baklava sunmak isteyen baklava ustaları, binbir emekle çeşit çeşit baklava üretiyor.

Daha önceki bayramlarda olduğu gibi bölgenin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanına baklava gönderen işletmeler, bu bayram yoğun talep görüyor.

Bir kilogram yerine yarım kilogram orijinal baklava tavsiyesi

Ayıntap Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aktaş, yaptığı açıklamada, vatandaşları ucuz ve kalitesiz baklava konusunda uyardı.

Baklavada kullanılan "antep fıstığı", "sade tereyağı" ve işçiliğin önemine değinen Aktaş, "Bir kilo baklavanın ortalama 75, 85 lira arasında satıldığını düşünürsek bunun yüzde 25'i işçilik maliyetidir. Çünkü biz bunları el emeği göz nuruyla yapıyoruz. Bunda kullanılan sade yağın eritilmiş, süzülmüş ve ayranı alınmış sırf sade yağ olması lazım bunun da kilogramı 75 lira civarındadır. En önemlisi, kullanılan Antep fıstığının kilogramı 110, 120 lira arasındadır. Bunları hesaplayınca doğal olarak baklavanın kaça mal olacağı belli oluyor. Şunu diyorum baklava sevenlere bir kilogram alacaklarına yarım kilogram orijinal baklava alsınlar." ifadelerini kullandı.

"Kilogramı 50 liranın altında kesinlikle kurtarmaz"

Baklava Ustası Erdi Kaplan da tüketicilerin baklava alırken mutlaka bir dilim tatması gerektiğini ve ona göre alması gerektiğini belirtti. Baklavanın damakta bıraktığı lezzetin çok önemli olduğunu anlatan Kaplan, "Kaliteli baklava altındaki sade yağından, ortasındaki yem yeşil fıstığından ve üzerinin altın sarısı olmasından kendini belli eder. Gaziantep dışında çok uygun fiyatlara baklava satan yerler var. Ama 50 liranın altında kesinlikle bu fiyatlar kurtarmaz. Çünkü yağın, fıstığın fiyatı kullanılan diğer malzemeleri düşünürsek asla kurtarmaz." diye konuştu.

Kentte, normal baklavanın kilogramı 75 liradan, havuç dilimi baklava 80 liradan, özel kare baklava 85 liradan, yeşil sarma ve bülbül yuvası baklava ise ortalama 110 liradan satılıyor.

AA

Okunma Sayısı: 1867
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı