"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

28 Şubat’tan bu yana ne değişti?

29 Şubat 2024, Perşembe 10:19
DP Milletvekili Salih Uzun, postmodern darbenin yıldönümü ile ilgili “28 Şubat 1997’den bugüne ne değişti diye düşünmek, ya da ne değişmedi diye sormak lâzım” dedi.

Mehmet Kara - ANKARA

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun 28 Şubat’ın yıldönümü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Uzun “Hiçbir “balans ayarı” yoktur ki; ne adına, ne sıfatla ve ne amaçla yapılıyor olursa olsun, ister üniformalı, ister cübbeli, isterse de kravatlı olsun neticede demokrasi ve hukuk askıya alınıyorsa, uzlaşma yerine çatışma,  makul yerine mutlak koyuluyorsa “balans” yapalım derken mutlaka o “şaft” iyiden iyiye kayar. 27 SENE GEÇMİŞ. 28 Şubat 1997’den bugüne ne değişti diye düşünmek, ya da ne değişmedi diye sormak lazım” dedi.

Hâlâ aynı yerdeyiz

Uzun şunları söyledi: Yine herkes “kendine” hak talep ediyor. Yine hiç kimse bir diğeri için özgürlük istemiyor. Hâlâ istediği deveyi pire, istediği pireyi de deve yapabilen bir medya var. Hâlâ sandığa indirgenmiş bir demokrasi var. Çünkü kimse, o Türkiye denen yerin, aslında kendinden bir parça olduğuna kani değil. Çünkü kimse, devlet denen şeyin, gerçekten insan için var olduğuna inanmış değil. Çünkü kimse “hukuk” denen mefhumun ekmeksiz, “ekmek” denen nimetin de hukuksuz elde edilemeyeceğini anlamış değil. Bugün de aynı yerdeyiz. 28 Şubat’la aynı gündeyiz.”

Okunma Sayısı: 1364
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı