"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ABD kararları bizi bağlamaz

27 Haziran 2018, Çarşamba 18:37
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ‘ABD’nin müttefiklerine İran’dan petrol ithalatını durdurma çağrısı yapacağına’ yönelik iddiayı değerlendirirken “ABD’nin kararı bizi bağlamaz. Uygun gördüğümüz gibi hareket ederiz” ifadesini kullandı.

Reuters ajansı, bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırdığı haberinde ‘4 Kasım’a kadar İran’dan petrol alımını sıfırlayın’ şeklinde bir girişim başlattığını duyurdu. Dünya gazetesinin aktardığına göre, Zeybekci, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında bu haberin hatırlatılarak değerlendirmesinin istenmesi üzerine konuştu. Zeybekci, “ABD Ticaret Bakanlığı kararları bizi bağlamaz. Biz Türkiye’nin çıkarları için uygun gördüğümüz gibi hareket ederiz. Bizi Birleşmiş Milletler Kararları bağlar. Biz ancak BM kararlarını tanırız. Dost ve kardeş İran’ın mağdur edilmemesine özen gösterilmesine çalışırız” cevabını verdi.

Okunma Sayısı: 1081
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı